...

Căutare avansată

Masa de lucru, între „groh” și „miau”

29-11-2019 Pentru aplicanți
...

Există companii care aplică politica biroului curat și există companii care nu aplică politica biroului curat. Birou, adică masă de lucru, nu oficiu, deși, probabil, implicit, se ajunge și acolo.

Politica biroului curat poate presupune ca, la finalul zilei delucru, pe biroul angajatului să nu rămână foi împrăștiate sau tot felul de alte chestii la fel de împrăștiate. În egală măsură, poate presupune interzicerea aflării pe birou a lucrurilor personale și care nu au legătură cu munca propriu-zisă.

„De ce s-ar face asta?” ar întreba unii.

„De ce nu s-ar face?”, ar cotcodăci alții.

„Nu vă certați!”, ar spune Psychologicalscience.org , aducând argumente și pentru unii, și pentru alții.

Pe de o parte, un mediu curat și aranjat ar predispune la generozitate și la adoptarea unui regim alimentar corect, adică, în fond, disciplinează mintea și sufletul.

Pe de altă parte, același experiment indică faptul că dezordinea stimulează creativitatea.

Așadar, ce alegem?

Pentru a putea mai mult să profităm de avantajele unei opțiuni decât să suferim de pe urma dezavantajelor ei, ar fi o idee să înțelegem întâi natura jobului pe care îl avem sub sfântă oblăduire, sens în care Thebalancecareers  propune câteva întrebări pe care să ți le pui înainte de a lua o decizie:

 • Te întâlnești cu clienții în oficiu?
  Dacă da, atunci ar fi cazul poate să ai un birou mai ordonat și mai îngrijit, or, o confirmă și Privacysense.net ), curățenia dă bine la public.
 • Ce rol are creativitatea în munca prestată?
  Dacă rolul este important, atunci, în acord cu observațiile și constatările de mai sus, ai putea fi mai permisiv și ai putea lăsa angajații să-și facă de cap și de birou.
  Ce s-ar întâmpla, însă, dacă jobul ar presupune creativitate, dar ar trebui să și întâmpini clienții în birou? Probabil ar fi nevoie de un birou special amenajat și curățat pentru întrevederile cu clienții, un soi de cameră de oaspeți, cu perdele opace și trei rânduri de jaluzele, ca să nu se vadă ce se întâmplă în alte birouri.
 • Operezi cu informații confidențiale?
  Cu cât „Da”-ul este mai apăsat și mai ferm, cu atât ordinea și discreția trebuie să crească, astfel încât să eviți situația neplăcută sau pe alocuri poate tristă de tot, în care planul de optimizare sau rapoartele financiare ajung cine știe pe unde, dintr-o tăvăleală prealabilă pe birou.
 • Cum funcționează mai bine angajații?
  În funcție de caracterul și performanța angajatului corelată cu coeficientul mizeriei de pe birou, ai putea lua o decizie mai întemeiată în legătură cu impunerea unei politici de salubrizare. Dacă omul lucrează mai bine în ambianță de cocină, de ce nu?

Tu ce ai decis? Faci curat?

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online