...

Căutare avansată

Manager pe starea de bine – un job satisfăcător. La propriu.

11-05-2020 Diversitate
...

Odată, la un show umoristic, cineva a făcut o glumă care lua forma unei replici de agățat – lasă-mă să fiu ministrul afacerilor tale interne.

A fost amuzant. Încă e, unde mai pui că subiectul nostru de azi admite glume în aceeași cheie.

Azi vorbim despre un job de care e posibil să nu fi auzit, despre care să nu știi că așa se numește, dar pe ale cărui caracter și efecte e probabil să le fi simțit, în principiu, încă de la grădiniță.

Lasă-mă să fiu managerul stării tale de bine, dulceață...

Da! Azi discutăm despre meseria de manager pe stare de bine. În engleză am găsit două forme de numire a acestui job – fun manager și feel good manager. Asta ultima îmi place cel mai mult. Feel goooood manager. Sună bine.

De ce spun că ai cunoscut meseria asta încă la grădiniță? Pentru că, în principiu, meseria asta s-ar putea numi, dacă renunțăm la HR-isme sofisticate și complicate, supraveghetor sau educator.

Un feel good manager, un manager pe starea de bine este – transmite Berufebilder – omul care asigură legătura și sinergia dintre organizație, conducere și angajați.

Managerul pe starea de bine se ocupă de:

  • Organizarea petrecerilor corporative și a altor evenimente;
  • Supravegherea angajaților și evaluarea satisfacției lor;
  • Cumpărarea recuzitei de muncă;
  • Comunicarea problemelor de-a înaltul ierarhiei și de-a latul grupurilor;
  • Rezolvarea conflictelor;
  • Amenajarea și organizarea logistică în vederea optimizării muncii și a găsirii echilibrului între muncă și relaxare (eficientizare);

Așa cum bine vezi, e un fel de dădacă, un fel de bonă profesională. Un fel de HR, dar nu chiar HR; un HR ludic, așa.

Ca un educator, supraveghetor sau, la urma urmei, părinte responsabil, un manager pe starea de bine nu e suficient să facă lucrul emoțional în locul angajaților sau șefilor, ci să-i și învețe pe aceștia să-și administreze emoțiile și neînțelegerile, adică nu-i faci toată viața copilului mâncare, dar îl înveți și cum să curețe un cartof din vreme-n vreme.

Pentru îndeplinirea unei astfel de funcții e nevoie de bune abilități de comunicare și negociere, de inteligență emoțională, afabilitate, gândire strategică și competență organizațională.

Berufebilder mai comunică faptul că cererea pentru manageri pe starea de bine este mai mare în cazul companiilor care sunt la început de drum.

Ce-ai zice să ne gândim la denumiri alternative pentru funcția asta? Manager pe starea de bine e o traducere a cărei amploare e menită poate să facă mai clară menirea jobului, însă noi putem fi inventivi.

Eu încep: SatisFactor.

Tu ce propui?

Cât de utilă ți-a fost această informație?
3
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online