...

Căutare avansată

Magia profesională și minunile din JOBen

01-08-2019 Date Statistice
...

Salut. Azi îți propun un exercițiu de optimism.

Care poate fi partea bună a faptului că ieși din casă, parcurgi niște drum pe caniculă, după care realizezi că ai uitat acasă setul de badminton pe care l-ai pus exact lângă ușă ca să nu-l uiți și trebuie să te întorci?

„Ei, măcar îmi schimb tricoul, că deja am transpirat” mi-am zis eu azi, intrând iarăși pe ușă.

Care-i partea bună a faptului că n-ai apă la robinet pe căldura asta?

Ei bine, mai vizitezi și tu un prieten, niște rude, vreun unchi... care are...

Dar care-i partea bună a faptului că umbli cu mânuțele prin rahat și curăți țevi și tuburi și guri de canalizare?

Evident, aici sunt multe părți bune și avantaje și oportunități de dezvoltare și salariu motivant (apropo, iubiți marketologi și pețitori profesionali, cât se mai poate să folosiți sintagmele și expresiile astea, mm?), dar cel mai imprtant lucru e că ești parte a unei bresle faimoase! Or, curățătorul manual de canalizare ia aurul și laurii, ocupând locul întâi în topul celor mai detestate și prost cotate profesii!

Mmmda...

Două călătorii am făcut, amice, doar două, una pe Business2community și alta pe Factretriever.com  și m-am ales cu o listă de chestii ciodato-amuzante din jobosfera universală.

Uite încă una:

Știi când realizezi că ai într-adevăr o muncă sedentară? Când scaunul pe care stai în birou se mișcă mai mult decât tine, or! În medie! Un fotoliu de birou, cu rotile, face anual, spune statistica, circa 13 kilometri.

În aceeași ordine de dezordini profesionale:

  • Un lucrător petrece, în medie, cel puțin 50 de minute zilnic în căutarea lucrurilor, documentelor, hârtiilor rătăcite.
  • Cei care lucrează noaptea sunt de două ori mai expuși riscului de accidente decât cei care lucrează ziua.
  • Inhalarea particulelor de toner din fotocopiatoare și imprimante este la fel de dăunătoare ca fumatul și poate provoca iritații oculare, nazale și pulmonare.
  • La fiecare 1470 de CV-uri primite, un angajator va opera o singură angajare.

Au... asta, ultima, a durut. Durerile, totuși, mai ales alea legate de CV-uri, abia încep. Te trag deci, un pic, pe roata circumspecției și-ți mai spun că, deși durata medie a unui interviu de angajare este de 40 de minute, 33% din 2000 de angajatori chestionați au spus că știau din primele 90 de secunde dacă urmează să angajaze candidatul sau nu.

În plus,

  • Timpul mediu de analiză a unui CV este situat între cinci și șapte secunde.
  • 76% dintre CV-uri sunt respinse din cauza adresei de email neprofesional.
  • CV-urile care au o poză atașată, suferă respingere în proporție de 88%
  • Doar 35% dintre candidați, statistic vorbind, sunt cu adevărat calificați pentru jobul pentru a cărui obținere candidează.
  • 68% dintre angajatori îți vor căuta profilul în Facebook.

Mai vrei?

Mai ia de-aici :

Timpul mediu de scriere a unui articol pentru jobs.diez este de două ore jumate, așa că fii bun și dă un like, ceva, postează vreun screenshot cu articolul, nu de alta, dar ai văzut și tu că angajatorii s-ar putea să-ți viziteze profilul, și zic eu că ar da bine.

Pe mâine !

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online