...

Căutare avansată

Leader să fii, HR să n-ai

21-08-2019 TOP Angajatori
...

Imaginează-ți că ai un frigider. Bănuiesc că n-ai depus prea mult efort. Bravo. Acum imaginează-ți că frigiderul tău e plin cu cele mai gustoase și mai sănătoase și mai benefice chestii pe care le-ai putea mânca. Ha! Aici te-am prins, nu?

Acuma, de bine ce în frigiderul tău sunt cele mai bune și dătătoare de energie alimente, imaginează-ți că tu le consumi perfect aiurea, noaptea de exemplu, sau înainte de somn, având cumplite indigestii și stări de greață. Păcat de calitatea alimentelor, nu?

Mai închipuie-ți, te rog, că găsești pe cineva care să-ți facă un orar alimentar sănătos, care să-ți permită să valorifici calitatea produselor din frigider. E altă treabă, nu? Și corpu-i fericit, și alimentele-s puse în valoare și pot oferi cu adevărat tot de ce ai nevoie.

Și mai închipuie-ți, pe final, într-un ultim exercițiu de imaginație, că acest cineva binefăcător se numește LeaderDigest.

Ei bine, exact ceea ce ar face LeaderDigest cu alimentele din frigiderul tău, face LeaderHR cu oamenii, cu human resursele, cu zăcămintele antropice ale companiei tale pe care, din nou, ai putea să-ți imaginezi că o deții.

Singura diferență e că, spre deosebire de LeaderDigest, LeaderHR există.

...

Există pe piața din Republica Moldova de doi ani, timp în care fondatoarea, Olesea Ursu, a pus în practică tot ce a învățat și a deprins în pregătirea și lucrul ei în domeniul resurselor umane, atât în SUA, cât și la noi în țară.

Mai știi fraza aia ușor siropoasă de pe facebook, care spune că „vreau să fac cu tine ce face primăvara cu cireșii”? Cum vine asta, adică? Vrei să mă polenizezi, pisi? Vrei să mă dai cu verde? Nu mă prindeam eu. De fapt LeaderHR asta face cu oamenii. Îi face să îmbobocească și să înflorească, găsindu-se și regăsindu-se la locul lor de muncă, în spiritul corectitudinii și pasiunii pentru ceea ce fac.

Valorile LeaderHR, de altfel – valori fundamentale ale însăși existnței sale – sunt pasiunea (dedicație și entuziasm sincer în activitate), transparența (nu există secrete, lucrurile se spun și se spun verde-n față, atât de verde cum devin cireșii atunc când primăvara se ocupă de ei), bunătatea (interiorul se reflectă în exterior și bunătatea diseminată se întoarce) și mâneci suflecate (serios, așa sună, și mi-a plăcut cum sună, asta însemnând implicare și muncă de teren acolo unde este nevoie). Apropo, Olesea Ursu recomandă sublinierea cu Bold și în CV, or e bine să subliniezi lucrurile pe care ai vrea ca cel care recrutează să le știe numaidecât despre tine. În plus, e de recomandat ca CV-ul să aibă maximum două pagini (asta în cazul în care experiența ta de muncă este de peste cinci ani și ești versat, în caz contrar o pagină fiind suficient) și să fie trimis mai bine în format PDF decât în Word (aici m-am sesizat...).

...

Încă ceva! Angajaților – spune Olesea – le lipsesc adesea creativitatea și inițiativa, o mare bubă purulentă a mediilor profesionale de la noi. De fapt fie le lipsesc, fie sunt descurajate de superiori care se simt ofensați în amorul propriu dacă le sugerezi ceva, iar aici, din nou, LeaderHR sare-n ajutor, pregătind specialiștii în resurse umane și oferindu-le instruirea necesară capacitării angajaților, acesta fiind unul dintre cele trei paliere de activitate ale companiei.

Pe lângă asta mai avem edificarea de departamente de resurse umane, de la zero vreau să zic, apoi outsourcing care presupune deplasarea într-un habitat anume și prestarea, acolo pe loc, de muncă temporară, conjuncturală, de specialist în resurse umane.

În ce condiții deci, poți apela la LeaderHR?

  1. Ai o companie care nu are departament de HR și ai decis că e necesar unul (de altfel, Olesea spune că e una dintre marile erori strategice ale companiilor de la noi, înlăturarea, în condițiile restructurării, a departamentului de resurse umane în primul rând).
  2. Vrei să-ți instruiești oamenii din companie, în materie de HR, management și soft skills, astfel încât toată lumea să fie fericită, indiferent de rang și funcție.
  3. N-ai departament de HR, nici nu vrei vreunul, dar ai nevoie, din când în când, din vreme-n vreme, de muncă în materie, cu ocazii speciale.­

Vreau să fac cu tine ce face primăvara cu hormonii. Să te agit un pic. Să te cointeresez la treabă bine făcută. Iar acolo unde eu eșuez, LeaderHR dă lovitura

Dacă vrei să lucrezi alături de această echipă, vezi aici ce oferte de lucru au.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online