...

Căutare avansată

Joburi adaptate la pandemie

21-04-2020 Diversitate
...

Ne-ar plăcea, amice, să te știm flexibil și adaptabil.

Flexibil și adaptabil nu înseamnă nestatornic, coruptibil și valorico-flușturatec.

Flexibil și adaptabil, adică apt de a suspenda mai mult sau mai puțin temporar reguli sau mecanisme de autoguvernare neracordate la contextul în care te afli și pe care nu-l poți schimba și mai curând disponibil de a schimba tu macazul decât de a fi resentimental și ranchiunos în legătură cu situația externă.

În acești termeni vorbim azi despre pandemie.

Ne-ar plăcea deci să credem că, în loc să stai supărat, enervat, disperat și să înjuri de Covid cât e ziua de mare, mai curând ești capabil și dispus să vezi cum ai putea înota în noile ape în care iată suntem constrânși să ne bălăcim.

Un mic ajutor din partea TheLadders ia forma unei liste de joburi care nu doar că pot fi luate la flirt în perioada de criză, dar ar fi chiar mai profitabile acum decât în alte condiții.

  1. Dezvoltator software, dat fiind că internetul a devenit, cu ocazia (nu, nu chiar grație) pandemiei, paradigma de bază a funcționării.
  2. Designer grafician care, pavând și ornând potecuțele online pe care, din dorință sau obligație profesională, calcă lumea oricum, ar putea să facă drumeția digitală mai plăcută, pe principiul dai un click, da’ face.
  3. Scrisangiu (vezi tu... ne-am obișnuit că scriitor ar fi omul care face artă scrisă, scornește povești și le dă formă credibilă, produce romane etc, dar scrisangiul ar fi omul care scrie orice, de la blog la poezii și romane inclusiv, adică tot ce ar presupune scriere, nu e deloc un termen peiorativ) care poate presta de acasă sau de oriunde nu riscă o amendă care seacă buzunarul și sufletul în egală măsură.
  4. Marketer, făcând ceva atractiv pentru cineva. Sună simplu, nu? Ei bine, nu e chiar simplu, dar e săvârșibil de la distanță, iar dacă ai talente, fie ele grafice, verbale sau de orice altă natură compatibilă cu scopul demersului, ai putea face treabă bună.
  5. Instructor online. Instruiești, gen. Online. Contează să ai ce.
  6. Dătător de suport tehnic (nu puteam spune suporter tehnic, îți dai seama. Suporter tehnic eram eu când tata meșterea ceva, iar eu îi dădeam cleștele sau șurubelnița) care ar putea ajuta multă lume în cazul în care respectiva lume multă nu se descurcă sau are probleme în utilizarea anumitor aplicații, programe etc, iar așa cum ziceam la punctul întâi, acum lumea nu are încotro și folosește aplicații și programe și etc.
  7. Lucrător în vânzări online, asta presupunând efectuarea de apeluri, construirea și organizarea bazelor de date și alte operațiuni din aceeași oală.

Bine, firește, mai există ocupații cel puțin la fel de importante pe timp de pandemie, și meserii onorabile de practicat, cum ar fi cea de selfist profesionist, cea de geniu cu brevet dacă știi câți frați sunt în total în cazul celor șase surori care au câte un frate fiecare, cea de spamator pascal care trimite aceeași ilustrație la toată lista de prieteni și așa mai departe, dar, amice, te lăsăm pe tine să decizi care e cea mai rentabilă și avantajoasă pentru tine.

Nu dispera, curaj și toate bune.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
2
1
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online