...

Căutare avansată

Job – între pretenții, condiții, confort și saci de box

07-10-2019 Pentru aplicanți
...

A fost odată ca niciodată un sac de box. Sacul de box își cunoștea destinul, știa pentru ce este prevăzut și cunoștea, în principiu, mediul în care urma să existe. Tocmai din acest motiv, sacul de box a devenit foarte confuz când s-a pomenit în mijlocul brokerimii. Apoi un alt sac de box a trăit același lucru. Apoi altul. Și, așa cum repetitivitatea, dacă are tupeu și consecvență, devine modă, prezența sacilor de box în companiile de brokeri a devenit ceva firesc.

Aceasta minunată poveste mi-a fost relatată recent de cineva care, încălecând pe-o șa, evident, așa cum se cuvine, și-a amintit cum a lucrat în calitate de broker și a avut prin apropiere un sac de box. În condițiile unei munci cât se poate de stresante, sacul de box era un soi de țap ispășitor și oamenii aveau șansa să se descarce. Scâncetul epocii ar spune că asta e nimic altceva decât un mod de încurajare a masculinității toxice, dar situația asta era și basta. Sacul era pocnit, stresul era atenuat, angajatul se simțea mai bine și trecea înapoi la muncă. Confirm, descărcarea emoțională și energetică ajută mult și recapacitează. Dacă destresarea mai e dublată și de exerciții fizice, e cu atât mai bine și mai eficient, iar dacă locul în care lucrezi oferă posibilități în acest sens, e cu adevărat savuros.

Sportul are talentul și reputația de a reduce stresul (inclusiv cel care apare ca urmare a unei munci prestate) și, așa cum comunică și videodoc.co.uk , exersatul fizic la locul de muncă este mai mult decât avenit.

De altfel, îmi amintesc propria experiență din SUA, din 2013, când, în pauza de prânz, mergeam în curtea din spatele parcului acvatic în care lucram și făceam ridicări la bară (mă rog, la țeavă... o țeavă prin care treceau niște cabluri) sau flotări și mă simțeam bine, mă simțeam util, și mă simțeam poate chiar mai dornic să reiau lucrul după.

A oferi sau nu condiții pentru sport la locul de muncă e mai mult o chestiune de disponibilitate financiară decât una de înțelegere a implicațiilor și efectelor sportului asupra oamenilor, a căror pozitivitate nu poate fi tăgăduită.

Obiectivul oricărei companii este de a-și atinge scopul comercial, de a-și îndeplini menirea în fond, confirmând astfel rațiunea propriei existențe. Orice mișcare, orice măsură luată, orice mutare și permutare, orice investiție, este făcută, teoretic cel puțin, în vederea atingerii scopului prim, iar angajații – combustibilul oricărui mediu profesional – trebuie să fie eficienți și mulțumiți, și, dacă ne permitem, fericiți. Ei bine, mișcarea e o formă de sporire a stării de bine.

Pe lângă sport, businessnewsdaily.com  oferă o serie de exemple de instrumente ale asigurării stării de bine și eficienței angajaților în diverse medii și companii. Unele dintre ele ar fi:

  • Practicarea yoga;
  • Posibilitatea de a beneficia de o scărmănare musculară aka masaj;
  • Prezența animăluțelor în preajmă,
  • Pauze de înghețată;
  • Lectură.

În vreme ce pentru unii intermitența lucrului presupune o mai mare sete de muncă, pentru alți angajați s-ar putea ca pauzele să fie inoportune, ei preferând munca-monolit, fără întreruperi. Cu toate astea, oferirea posibilităților de variere și diversificare a programului și a activităților asigură companiilor, fără îndoială, o abordare profesională, ocupațională,mai cuprinzătoare și mai seducătoare, cu care mai mulți angajați și potențiali angajați ar putea rezona, având, în consecință, o participare mai rentabilă la viața companiei.

A se reține, totuși, că toate cele relatate mai sus sunt valabile în condițiile în care îndeplinirea obiectivelor primordiale ale companiei rămâne rațiunea de bază a aflării angajatului în companie, celelalte fiind doar instrumente care eficientizează demersul și nu se transformă în motive prime ale venirii la muncă, iar reglementările în vederea păstrării cadrului productivității sunt obligatorii.

Iată căteva companii de la noi care îți asigură abonament la sală sau chiar posibilitatea de a practica sportul fără a părăsi biroul.

...

 

...

...

...

...

......

În rest, bucură-te de viață, de sport și de orice te face fericit.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online