...

Căutare avansată

Job, aspect și stil textil

30-09-2019 Pentru aplicanți
...

Cât de mult îți plac colegii în șorturi?

Dar cei în șlapi?

Dar snnobii și excentricii?

Dar naturaliștii extremiști care au aspectul acela de păpădie în adierea vântului, batuți de ploi și arși de soare, convinși că tot ce-i natural e bun și frumos?

Cât de mult contează felul în care arătăm, felul în care ne îmbrăcăm la locul de muncă, în condițiile în care calitatea lucrului nostru nu este influențată de aspect? Mmmm... aici, de fapt, profesorul Carolyn Mair, psiholog vestimentar (fashion psychologist), ar avea câte ceva de menționat, spunând că, de vreme ce o profesie poate fi asociată în mintea omului cu o ținută tipică, și aceeași profesie poate fi asociată cu un set de calități, pe sistemul A=B, A=C, deci B=C ajungem să putem asocia o ținută cu un set de calități, pe care tindem să ni le însușim dacă purtăm ținuta respetivă, iar doamna psiholog oferă exemplul experimentului în care subiecții care au îmbrăcat un halat despre care li s-a spus că ar fi de doctor, au dat dovadă de mai multă atenție decât oamenii care au îmbrăcat același halat, dar despre care li se spusese însă că ar fi de pictor, or se constatase în prealabil că principala calitate asociată cu meseria de doctor era atenția. Deci n-a contat haina în sine, cât asocierile legate de meseria pe care ea o descrie într-o formulă tipică.

Problema importanței ținutei mi-o pun și eu atunci când merg la lucru cu bicicleta, deci în pantaloni scurți sau bermude. Nu mi-am simțit vreodată cuvântul (că ăsta-i instrumentul meu de lucru) influențat calitativ sau cantitativ de ținută, deși mi s-a mai fluturat uneori prin față ideea codului de etică.

Dacă, într-adevăr, compania la care lucrezi are un cod vestimentar și o regulă în acest sens, atunci, indiferent de cât de rebel te simți, ar cam trebui să te conformezi, or oamenii își instituie regulile care le plac lor mai mult și e perfect normal să se întâmple asta, mai ales dacă vorbim de o companie privată. De altfel, avocatnet.ro îți recomandă să te interesezi încă din zorii angajării dacă există vreo reglementare pe dimensiunea asta.

Există mai multe teorii și clasificări ale stilurilor și ale impactului acestora asupra șefilor și angajaților într-un habitat profesional, dar două paliere mari care se disting în mănosul lan al interpretărilor și opticilor stilistice sunt mai rigid (cu tendință spre business style) și mai relaxat (casual), care, la rândul lor, corespund celor două tipuri generale de muncă prestată – tehnică și creativă. Pentru muncile mai tehnice este recomandat stilul mai rigid, în vreme ce creativii pot fi mai relaxați vestimentar, ambele stiluri potențând caracterul muncii angajatului.

...

...

...

Dincolo, însă, de clasificări și taxonomii, thebalancecareers.com are câteva sugestii general valabile, printre care:

  • Fii curat și îngrijit;
  • Șterge-ți și repară-ți încălțămintea (ups personal);
  • Aranjează-ți părul sau măcar fă-l să arate decent;
  • Îngrijește-ți unghiile și adu-le la o lungime rezonabilă;
  • Îmbracă-te așa cum se îmbracă, în compania ta, cei care au un post la care râvnești și tu.

...

Și... știi ce ar mai trebui să îngrijești și în legătură cu ce ar mai trebui să fii precaut? Cu istoricul browserului... șterge ce crezi că-i compromițător pe-acolo, dar nu uita să lași jobs.diez.md, astfel încât mâine să poți reveni rapid.

Salutare.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu