...

Căutare avansată

Interviul de angajare. Cum devenim niște GB frumoși în memoria angajatorului.

13-08-2020 Interviul de angajare
...

Josh Groban este un cântăreț american. Josh Groban cântă frumos. Josh Groban cântă la temă.

Piesa „Remember”, poftim, din coloana sonoră a filmului „Troia”, ceea ce nu înseamnă că azi vorbim despre ce minunat semi-zeu ești tu la locul de muncă, despre cum Elena salarială merită toată osteneala sau despre cum îți bagi meschinăriile personale, ca pe un cal troian, în cetatea șefului.

Azi vorbim anume despre remember, despre cum te faci memorabil în ochii, inima și coșmarurile angajatorului, în ziua interviului de angajare.

Adevărul e că metode de a fi ținut minte sunt multe.

Poți deschide cu piciorul ușa intervievatorului, să dai buzna și să reciți Scrisoarea a III-a de Eminescu.

Poți spune că ești Batman și să luminezi cu o lanternă puternică podul oficiului, spunând că lumea are acum nevoie de tine.

Poți intra echipat în bucătar și să-i pui pe masă o farfurie cu câteva monede și trei bancnote, zicând că ăsta e meniul tău bugetarian.

Sau, de ce nu, la urma urmei, poți să vezi ce recomandă TheLadders.

  • TheLadders spune că te va ține minte șeful și vei face o impresie bună dacă te duci informat la interviu, dacă știi lucruri despre companie, despre cultura ei și poți dovedi asta în discuție, ceea ce ar însemna că ești interesat cu adevărat de locul unde ai putea să aterizezi.
  • Te va ține minte șeful dacă manifesști dorința de a-l cunoaște personal, ascultând cu adevărat în timp ce vorbește și știind aproximativ cam care-i treaba cu viața lui, dintr-o scurtă informare prealabilă, lucruri care ar da o notă personală discuției și ar apropia sufletele.
  • Manifestă entuziasm, curiozitate și toarnă-ți un pic de lumină pe față!
  • Exprimă-ți eficient, coerent, exact și clar gândurile, adică învață să vorbești, renunțând la strategia comodă și lașă de tip principalu s’ ne-nțîlejim și oameni să șim.
  • Construiește-ți o viziune despre activitatea ta, un plan, o strategie de îmbunătățire a lucrurilor din poziția pentru care candidezi sau cel puțin formulează o idee de plusvaloare pe care o poți aduce și împărtășește-o.

Pe de altă parte, s-o faci pe victima plângându-te pe fostul șef, să fii morocănos și acru, să vorbești rău despre tine, accentuându-ți minusurile sau, la extrema cealaltă, s-o faci pe deșteptul și pe atotștiutorul, sunt și ele strategii care te-ar putea face memorabil, mai ales decă depui suficientă pricepere și nihilism, însă cu șanse prea puține de a obține cu adevărat jobul.

Pentru ziua de azi, ai obținut de la jobs.diez cel puțin o piesă faină și un articol util.

De la tine însuți ce vrei să obții?

 

Cât de utilă ți-a fost această informație?
4
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online