ru

Căutare avansată

„Îmi place ce fac acum, pentru că fac ceea ce știu mai bine”. Interviu cu Radu Boișteanu, CEO & Fondatorul TRIO film Studio

14-11-2017 Interviuri
...

Zilele trecute, am fost în vizită la TRIO film studio și am discutat cu Radu Boișteanu, CEO & Fondatorul studioului. Radu ni s-a părut o persoană foarte energică, un om care debordează de idei și dorința de a se dezvolta, de a merge și mai departe de punctul în care se află. Mai multe despre activitatea și experiența lui Radu, aflați din interviul ce urmează. 

Am început să muncesc pentru a avea bani în buzunar. Dacă aș vorbi despre jobul actual, am început să-l fac pentru că îmi place.

Am făcut voluntariat încă din liceu și de atunci, încă vreo 6 ani. Eu sunt din raionul Ialoveni și, prin clasa a 10-a, am avut o profesoară care ne-a explicat conceptele voluntariatului, însă tinerii din sat nu erau prea motivați de chestia asta. Eu am decis să fac un grup de inițiativă format din prietenii mei, din dorința de a face ceva, de a face activități pentru liceu, pentru tineri, pentru localitate. Zis și făcut. Am ajuns să aplicăm la proiecte care să ne finanțeze activitățile, am câștigat o parte din ele, am stabilit parteneriate cu administrația publică locală, etc. Au urmat și diverse premii pentru activitatea noastră, iar la un moment dat, am câștigat titlul de cel mai activ voluntar din raionul Ialoveni.

După liceu am făcut voluntariat la un studio de producție video, iar apoi am aflat de AIESEC, unde am găsit tineri la fel ca mine și am înțeles că vreau să fiu acolo. În trei ani la AIESEC am ajuns vicepreședinte, iar acum sunt alumni și îi ajut pe noii membri.

Din primii bani câștigați nu mai țin minte ce mi-am luat, dar din unii dintre primii bani câștigați mi-am luat haine, anume ce voiam eu. Apoi contribuiam cu anumite sume de bani la cadouri mai costisitoare, de ex: telefon.

Primul meu CV a fost cam scurt, dar avea o listă de activități/proiecte/concursuri la care am participat făcând voluntariat. Un CV mai serios, am făcut când am vrut să plec în SUA și acela era deja mai lung, cred că era ok.

TRIO film s-a născut din dorința de a crea o afacere. Asta e ceea ce știu și pot să fac bine, îmi aduce și niște bani, deci mi se pare un motiv bun de a face o afacere. Desigur, mai  este și dorința de a crea producție video.

Din TRIO film studio vreau să fac un proiect global, pentru că asta ar însemna mai multe posibilități, mai mulți clienți, alt venit financiar. În viitor, văd TRIO în calitate de creator de content pentru digital, pentru Youtube, poate chiar vom presta servicii de marketing și social media, de ce nu?

În Moldova, cea mai mare provocare pentru un antreprenor este piața mică. În Moldova nu poți crea un business mare sau o afacere care să se extindă la infinit. La un moment dat, va trebui să ieși pe piețele externe, altfel nu poți să crești. O altă problemă este birocrația. E cam greu la început. Spre exemplu, patentul de întreprinzător l-am făcut timp de două luni, pe când ar trebui să-l obții mult mai rapid.

Niciodată nu am să uit cum am început să lucrez ca fotograf și nu aveam tehnică performantă și nici cunoștințe avansate în tehnica fotografiei. Din această cauză întâmpinam multe dificultăți, îmi venea greu să scot un produs bun dintr-o realizare cam proastă. Am învățat, că cel mai important e să începi. Omul, când e pus într-o situație, se va descurca. Important e să te apuci să faci, căci din greșeli vei învăța.

Astăzi am și nu am jobul pe care îl iubesc, fiindcă sunt încă la etapa de regăsire. Îmi place să nu am un șef, să fiu de partea freelancing-ului. Îmi place ce fac acum, pentru că fac ceea ce știu mai bine să fac - producție video. dar în același timp, sunt și în căutare de noi oportunități.

Momentul preferat din timpul orelor de muncă este atunci când ating un rezultat, atunci când primesc o comandă sau când un client îmi spune că i-a plăcut munca pe care am făcut-o. Mă motivează mult când ating rezultate.

Într-o realitate paralelă, probabil că aș face muzică sau actorie. Mă gândesc des la asta în ultimul timp. Tare vreau să fac ceva legat de scenă. De fapt sunt cam timid, poate asta mă încurcă să mă expun pe scenă uneori. Chiar vreau să văd cum aș fi în rol de actor. Dacă voi avea o astfel de oportunitate, numaidecât voi încerca. Mi-ar plăcea sa fac și vlogging, am deja câteva concepte de video.

Dacă aș avea un buget nelimitat, echipament de ultimă generație și aș putea filma/produce orice doresc, aș face ceva viral bazat pe emoții. Aș vrea să transmit emoții și un mesaj actual, care va plăcea oamenilor.

Sfatul meu pentru tinerii de astăzi ar fi să nu piardă timpul. Îmi place mult și un alt sfat: „Focus your best hours on your biggest opportunities”. Când ești tânăr, ai mai mult timp liber și multe posibilități. Trebuie să te folosești de aceste chestii și să le îndrepți în direcția în care trebuie. Aș mai spune tinerilor să riște și să iasă din zona de confort.

Radu Boișteanu niciodată nu se va da bătut.Oratorica early boking
x