ru

Căutare avansată

Guvernul a aprobat Regulamentul pentru folosirea tichetelor de masă: vezi condițiile și valoarea unui tichet

12-03-2018 Pentru aplicanți
...

Guvernul a aprobat astăzi Regulamentului cu privire la modul de operare cu tichetele de masă, a căror valoare a fost stabilită la 35 de lei pentru fiecare zi lucrătoare și va fi valabil 6 luni.

 

Cele mai importante caracteristici enumerate în cadrul Regulamentului sunt următoarele:

# numărul tichetelor transmise salariatului trebuie să corespundă cu numărul zilelor lucrate efectiv în luna anterioară;

# tichetele de masă nu sunt transmisibile și doar salariatul care le deține are dreptul exclusive de a le utiliza;

# ele pot fi utilizate doar pentru a cumpăra produse alimentare; sunt excluse băuturile alcoolice și articolele de tutun;

# este interzis schimbul tichetelor de masă pe bani, cât și extragerea sau depunerea banilor de pe suportul electronic;

Citește aici despre diferențele dintre cardurile pentru tichete de masă (pe suport electronic) și cardurile bancare obișnuite.

 

Conform Regulamentului,  salariatul poate beneficia de tichete de masă doar de la locul de muncă de bază.

Pentru a putea folosi tichetele de masă la o unitate comercială/de alimentație publică, aceasta trebuie să  aibă în prealabil un contract semnat cu un operator de emitere a tichetelor de masă. 

Angajatorul are dreptul să decidă dacă vrea să ofere acest beneficiu angajaților săi sau nu și nu are dreptul să oblige salariatul să beneficieze de tichete de masă. 

La procurarea mărfurilor în valoare mai mică decât valoarea nominală a tichetului, unitatea comercială/de alimentație publică nu rambursează diferența sub formă de bani. La procurarea mărfurilor în valoarea mai mare decît valoarea nominală a tichetului, diferența se va achita sub formă de bani de către cumpărător (salariat).

 

Găsește aici textul integral al Regulamentului cu privire la modul de utilizare cu tichetele de masă, care a fost aprobat astăzi.

 

Distribuie și pentru prietenii tăi!

Oratorica early boking