...

Căutare avansată

Ești cumva... obossit și bossumflat?

05-12-2019 Pentru aplicanți
...

 

Întâlnim azi, printre tineri, cohorte de rebeli și răzvrătiți împotriva sistemului șefocrat și care spun că nu vor să lucreze pentru nimeni, vrând să-și fie propriii angajatori , să nu depindă de nimeni și să nu dea raportul în fața nimănui.

E o dorință rezonabilă până la urmă, de ce nu? Îți faci orarul așa cum îți place, iei propriile decizii, îți alegi unde să lucrezi, cu cine, cât, sună fantastic.

Ceea ce este posibil, însă, să omiți, atunci când faci proiecția mintală a visului tău lipsit de superiori, este că, în definitiv, s-ar putea să nu fii chiar atât de independent pe cât ai impresia că vei fi.

Bplans.com îți face o listă cu potențiali șefi de conjunctură din momentul în care îți deschizi propria afacere, șefi care te privează de sentimentul tutelei, e adevărat, dar te îmbogățesc eventual cu sentimentul suprasaturației de pretenții, mofturi și preferințe:

Clientul trebuie satisfăcut, iar tu ești ceea ce în școală era adjectiv referitor la purtarea ta, iar acum devine substantiv și te descrie – satisfăcător.

Angajatul (dacă îl ai) este șeful tău în măsura în care relația voastră ierarhică te obligă să faci cel puțin tot atât cât ceri de la el, tu fiind un exemplu, un lider. În plus, firește, dacă vrei să-ți păstrezi angajatul sau angajații, ar trebui să ții cont de dezideratele lor, ceea ce, din nou, te constrânge.

Angajamentele față de parteneri sau față de oricine își aduce obolul la devoltarea businesuului tău este, din nou, un factor de constrângere. Înțelegerile, termenii și termenele trebuie respectate.

Ceea ce te face mai suveran în situația asta, față de situația în care ești angajat, este faptul că, la un moment dat, într-o zi proastă, poți să trimiți toate elementele de mai sus departe-departe și să le faci s-ți simtă furia și blazarea, și nimeni nu te va concedia, însă riști cu însăși craca de sub picioare.

Și stai puțin, debossatule, că riscurile nu se termină aici!

Pe lângă faptul că-ți pui propriii bani la bătaie, riști să nu câștigi cine știe ce dacă nu ai totul bine pus la punct, iar stabilitatea asigurată în mod normal de salariu,  acum nu mai este asigurată de nimic.

Theselfemployed.com mai adaugă competiția, surmenajul și pur și simplu insuccesul pe piață, la catastiful posibilităților mai puțin optimiste în cazul deschiderii unei afaceri.

Cu toate astea, însă, există anumite condiții în care aproape că n-ai altă cale decât să-ți deschizi propria afacere, iar aici mă refer mai mult la constrângerile de ordin emoțional. Mă rog, nu mă refer eu atât cât se referă Forbes.com la ele.

Așadar, dacă:

Visul tău dintotdeauna nu-ți dă pace, te frământă și caută, ca un pui în stare avansată de clocire, să spargă coaja realității și să iasă afară,

Avansarea pe scara ierarhică nu te mai pasionează sau interesează măcar,

Personalitatea ta adevărată nu reușește să se manifeste așa cum și-ar dori sau cum simți nevoia,

Sufocarea este starea pregnantă,

Mai rău de atât simți că nu poate fi,
atunci o fi cazul să te gândești la propria afacere și, poate că cele cinci condiții de mai sus sunt combustibili suficient de buni astfel încât să-ți poți edifica și gestiona businessul în spiritul evitării sau minimizării riscurilor despre care am vorbit deja.

Succes!

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online