...

Căutare avansată

Domn domn înghețăm, domn domn...

02-12-2019 Diversitate
...

Ți-i comod, confortabil, cald, bine?

„Ete brrrrrrr....avo” ar spune cei care îngheață pe undeva prin oficii.

În spiritul empatiei, compasiunii și solidarității termice, azi ne adresăm zgribuliților și tremurânzilor de frig.

Ce facem când înghețăm la locul de muncă, indiferent care ar fi motivele (nu ne băgăm în activitatea primăriilor, cheful președinților de raion, optimizări, reduceri, cheltuieli, economie, șef cu sânge fierbinte etc)?

Din punctul meu de vedere, apropierea de cea care ți-i simpatică (dacă e cineva prin zonă) e cu atât mai facilă. Ai o scuză numai bună.

Draga mea colegă (dragul meu coleg), știu ce înseamnă atrofiere din momentul în care te-am văzut și mi s-au atrofiat simțurile. Nu vreau să se întâmple la fel cu mânuțele tale gingașe și fără de păcat (asta ultima e deja pe riscul tău, vezi și tu dacă te hazardezi să spui așa ceva) ar putea să meargă. Sau nu.

În orice caz, Businessinsider.com are și el câteva sugestii, una dintre care ar fi să ieși la o plimbare, la o adică. Ar putea fi pentru ca să te miști și să te încălzești, sau, de ce nu, pentru ca să-ți dai seama că poate fi și mai frig de atât, să te pui în pielea unui biet boschetar și, la întoarcerea în oficiu, să-ți pară că raiul există și e chiar sub tastiera ta, cu arhanghelul boss la poartă.

Instigarea la mișcare este completată de Coburgbanks.co.uk, care îți recomandă să urci și să cobori niște scări.

Soluții textile de la Businessinsider: Pulovere de cașmir, hanorace, fulare, jachete de doc, vreun pulover pe care să-l lași la lucru și pe care să nu-ți pară rău să-l rătăcești și, de asemenea, pături. Am lăsat o frază aparte pentru o găselniță termică de care eu nu știam până azi: mănușile fără degete, alimentate prin USB – sunt mănuși care se încălzesc pe sistem USB și care mi-au amintit că-s bătrân și depășit de tehnologie.

Băuturile calde ar putea și ele să te facă temporar fericit și să-ți redea o culoare a feței cât de cât umană. Aici mă consider un veteran, or termosul meu drag – Alma Termis – e mereu cu mine.

Bagă-ți picioarele undeva, cum ar fi la cald. Coburgbanks.co.uk spune ceva de un ciupic gigantic, pentru două picioare, dar tu știi mai bine unde îți încap și unde se simt bine picioarele tale, așa că, atâta timp cât nu contravine legii, bagă-le unde vrei.

Bine, evident, vreun cămin, vreun șemineru, vreo aerotermă, ar rezzolva și ele situația.

Tu mai ai soluții?

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online