ru

Căutare avansată

Despre jobul pe care îl iubesc și mulți alți fluturași. Interviu cu Cristina Purice, Financial Systems Analyst la Endava

11-09-2017 Pentru aplicanți
...

 Am început să muncesc, fiindcă după lungi căutări, nu găsisem locul unde banii ar crește în copaci (vă dați seama ce revelație?), și mă simțeam așa mică și neajutorată când ceream bani de la părinți… Oribil feeling pentru fata puternică și independentă care deja eram la 18 ani. Pe lângă aceasta, îmi amintesc că zilele de vară în Chișinău erau mega boring pentru mine. Acum avem noroc de tot felul de festivaluri cu cireși, bostani, vinuri, etc., însă pe vremea aia simțeam cum trece viața pe lângă mine neavând o ocupație serioasă. Așa am descoperit eu piața muncii.

Primul meu CV a fost plin de locuri pe la tot felul de olimpiade, certificate de participare la trening-uri, paragrafe cu calități culese de pe Google. Am pus accent pe cantitate, deoarece calitate n-avea de unde să fie în CV-ul unui proaspăt absolvent de liceu. Cu acest obiectiv în cap am reușit să umplu tocmai 2,5 pagini cu povestea mea de tocilar. Printre rânduri îți dădeai seama că de fapt în acel CV scria cu bold și caps lock ”VĂ IMPLOR, ANGAJAȚI-MĂ”.

Nu arăta la fel de profesionist ca CV-ul meu actual lucrat în Canva (tare mimimi apropo, mult mai drăguț ca Europass-ul), însă primul meu angajator mi-a apreciat efortul.

Cred că fiecare CV, obligatoriu, trebuie să conțină:

  • Foaie de titlu. Glumesc. În opinia mea, CV-ul ideal nu are mai mult de o pagină. E volumul care nu permite detalii inutile (precum locuri la olimpiade) și nu plictisește managerul de resurse umane.
  • Informația de contact completă, cu telefon, email și link la profilul de LinkedIn. Atenție, sfat #pedegeaba - dacă adresa de email conține pe lângă nume și prenume cuvinte precum ”bad”, ”king”, ”kapsunika”, atunci e momentul s-o schimbi.
  • Și sfatul numărul 2 – faceți curat pe profilul de Facebook – să nu credeți că doar prietenii vă urmăresc, iar pentru un HR manager postările dvs. ar putea fi muuult mai interesante decât CV-ul în sine :)
  • Dacă vrei cu adevărat să te evidențiezi de mulțime și să câștigi puncte în fața concurenților tăi, atunci să ai în vedere că cifrele concrete au mult teren în ochii angajatorului. Gândește-te la performanțele tale în vânzări, noile proceduri implementate, creșterea eficienței echipei în % –  împachetează-ți frumos și corect realizările.

Când am fost la primul interviu de angajare, am înțeles că trebuia să mă pregătesc de el. E păcat să ai internet și să-l folosești doar pentru rețelele sociale și video-uri cu pisici. După primul meu interviu am început să google-esc la greu și am rămas uimită să aflu că, spre exemplu, întrebarea ”Care sunt punctele tale slabe?” e o capcană, nu o simplă curiozitate a persoanei din fața mea, și ce ar vrea să audă de fapt e ”Oh, sunt o persoană care își ia task-urile prea în serios, trebuie să-mi controlez obiceiul de a lucra în weekend”.

Astăzi am jobul pe care îl iubesc, fiindcă m-am pregătit ca lumea de interviul la Endava :) Mă bucur că după câteva tentative de a lucra pentru diferiți angajatori din Moldova, mi-am găsit locul unde sunt împlinită. Pentru mine e vital să am o atmosferă de lucru plăcută: colegi "ciotkie" taskuri care să-mi provoace mintea și nervii, traingurii de tot felul (tehnice și pe soft skills), team-building-uri, play-station :). Pot să vorbesc încontinuu despre job-ul meu, așa că puteți urmări un mic rezumat aici: https://www.facebook.com/cristinna.purice/videos/1752668248081684/

Niciodată nu am să uit ziua în care am fost anunțată că am trecut interviul la Endava. Eram deja la a 3a mea tentativă de angajare pentru această companie (primele 2 au eșuat din cauza că eram prea micuță), dar nu m-am lăsat până nu am reușit. Sunt o persoană încăpățânată și dacă mi se închide o ușă, intru pe geam. Mi-am îndeplinit un scop de care sunt tare mândră și care a meritat tot efortul.

Momentul cel mai preferat din timpul orelor de muncă este atunci când primim e-mailul  ”Salariul pentru luna curentă a fost transferat”.

Primele 3 cuvinte care îmi vin în minte când mă gândesc la jobul meu sunt: Best. Day. Ever.

 

Ieri am fost un copil fricos, astăzi sunt o tânără luptătoare, mâine vreau să fiu o femeie de succes.

 

Mai multe pozitii vacante de la Endava puteți vedea aici 

 

 

Oratorica early boking
x