...

Căutare avansată

De ce să lucrezi într-o echipă cu produs digital propriu: vezi ce spune compania „INTHER”

31-01-2019 TOP Angajatori
...

Într-o țară în care outsourcingul se dezvoltă galopant, iar companiile IT au o pondere din ce în ce mai mare pe piața muncii – la ora actuală, Moldova IT Park numără peste 300 de rezidenți - poate fi dificil să găsești oameni pasionați și cu adevărat profesioniști.

Când ești o companie software care se focusează pe dezvoltarea propriului produs digital, diferențiindu-te, astfel, de competitori, cauți oameni care doresc să contribuie la această diferențiere și să-și pună amprenta asupra pieței. Iar în căutarea unor astfel de profesioniști este Inther Software Development.

Cei de la ISD încearcă să construiască o abordare fresh și diferită în procesul de recrutare. „Criza de resurse umane nu este ceva caracteristic doar Moldovei - deficitul de cadre la nivel european în domeniul IT este de 800.000 oameni. Iar Moldova reprezintă o destinație atractivă pentru investiții în IT. Asta se întâmplă, în primul rând, datorită interesului față de acest domeniu din partea elevilor și a studenților. Iar un fenomen care ia amploare este și reprofilarea tinerilor din alte domenii către IT. Programele de studii de la Tekwill, StepIT, Academy+, oportunitățile pe care încercăm și noi să le oferim celor care abia fac primii pași în domeniu vin să faciliteze acest proces.”

Un alt aspect este și politica guveramentală de a promova sectorul IT, iar un exemplu clar în acest sens sunt parcurile IT, care vin cu facilități fiscale pentru companiile din domeniu. „Nu în ultimul rând, expertiza IT a specialiștilor, creată în Moldova de-a lungul ultimilor ani, încurajează companiile din afară să caute la noi oameni talentați. În căutare permanentă de astfel de oameni suntem și noi.” 

Cei cu experiență îndelungată în domeniul IT au parte de posibilități nenumărate de a învăța, sunt ghidați de persoane experimentate în arii specifice, parcurg o ierarhie bine stabilită, se bucură de siguranță financiară și beneficii de recreere. Dar apare și un moment în care orice expert simte că e capabil să se implice într-un proiect asupra căruia își poate pune semnificativ amprenta. Unul de care să fie responsabil în totalitate și în care fiecare zi de muncă să fie o aventură.  

Ce oferă, deci, ISD la nivel de produs unui specialist în IT? „ISD face parte dintr-un grup internațional de companii cu oficiul central în Olanda. Oficiul din Moldova, care are deja 10 ani, inițial a fost deschis doar ca outsourcing de dezvoltare de softuri a produsului pe care-l face compania, iar între timp lucrul a devenit mai variat. Per general, există un produs, un scop principal: noi oferim soluții de automatizare a proceselor logistice care au loc într-un depozit, 100% independente de factorul uman. Și când ne referim la depozite, le avem în vedere pe cele mari, centre de distribuție, inclusiv servicii poștale mari. De la medicină, electronică până la magazine mari, piese de calculatoare sau de mașini. Procesul este unul complex și se divizează în 2 părți: una e o soluție hardware și cealaltă – o soluție software. Noi ne străduim să oferim o soluție completă, ajustându-ne sub cererile clientului, dacă are nevoie de doar o parte. Produsul nostru e ușor ajustabil, fiecare client primește o soluție individualizată, cusută perfect după cerințele sale.”

Prin urmare, Inther Software Development nu e încă o companie care a decis să facă outsourcing – ei vin să spargă tiparele și să ofere specialiștilor în IT de la noi o provocare adevărată. „Avantajul nostru e că noi avem propriul produs, că poți să vezi și să monitorizezi procesul de la început până la sfârșit, că acesta are o finalitate și rezultatul e vizibil. Munca fiecărui om din companie nu se pierde undeva, nu dispare din vizor imediat cum treci la alt proiect, dar e vizibilă și are continuitate.

...

Colegii noștri apreciază posibilitatea interacțiunii fizice cu rezultatul muncii lor. Este o satisfacție enormă atunci când proiectul la care s-a lucrat mai multe luni în echipa din Moldova ia viață - sub forma unui shuttle de stocare sau a unui AFrame de colectare.”

...

Avantajele implicării în echipă care-și dezvoltă propriul produs digital sunt numeroase:
 
În primul rând, există mari șanse ca nimeni din echipă să nu aibă expertiza pe care ai dobândit-o sau modul în care gândești. Așadar, vei aduce un aport semnificativ atât în dezvoltarea produsului respectiv, cât și a echipei cu care lucrezi, pentru că împreună sunteți responsabili de succesul acestuia. Pentru unii oameni, nu există o motivație mai puternică.
Această poziție îți va permite să dezvolți un produs cu un timp de execuție mai redus, să livrezi bazându-te exact pe ceea ce știi să faci, dar și să înveți noi principii în ceea ce privește produsele digitale și consumatorii cărora li se adresează.
Mai mult, vei realiza acel tip de activități pe care erai atât de nerăbdător să le începi, cele prin care îți poți pune amprenta în mediul digital pe termen lung.
...
Ai fi interesat să te alături echipei de la Inther Software Development? Vezi AICI ce poziții vacante au și aplică!
Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Oratorica online