Căutare avansată

De ce să lucrezi într-o companie internațională? Elena Grigoraș, COO TRAVOD, despre oportunitățile de acasă

19-05-2017 Oportunități
...

Companie locală sau internațională? Cred că e una dintre primele întrebări pe care ni le adresăm atunci când ne gândim la alegerea unui loc de muncă. Totuși, potrivit specialiștilor în domeniu, tinerii contemporani manifestă un interes sporit pentru companiile internaționale.

Echipa Jobs.diez.md a aflat ce oportunități au tinerii și care sunt avantajele pe care le oferă acestea de la Elena Grigoraș, Chief Operations Officer la TRAVOD, companie internațională specializată în servicii lingvistice profesionale.

 

#1. Tot mai multe companii internaționale își extind activitatea în Republica Moldova. Cum apreciați Dvs. acest fenomen?

Prezența companiilor cu activitate internațională pe piața din Republica Moldova este binevenită în contextul în care acestea crează mai multe oportunități de angajare pentru tinerii de aici, precum și dinamizează mediul economic de la noi.

Competiția directă dintre angajatorii internaționali pentru tinerii bine pregătiți înseamnă condiții mai bune de muncă, eficientizarea proceselor interne si externe, pentru a putea face față concurenței, și perfecționarea continuă a angajatorilor, astfel încât aceștia să poată inspira și motiva tinerii. În același timp, aceasta presupune și o investiție în educație din partea tinerilor, în dezvoltarea lor personală și profesională.

Activitatea într-o companie care operează pe piața globală implică posedarea anumitor abilități, precum stăpânirea perfectă a cel puțin unei limbi străine, abilități avansate de comunicare, agilitate, atenție și responsabilitate.

...

#2. În calitate de angajator care operează pe piața globală, ce avantaje și oportunități oferă compania TRAVOD angajaților săi?

a) Dezvoltăm un mediu prietenos de muncă și, cu adevărat, internațional. Angajații noștri comunică în limba engleză și sunt conectați la tot ceea ce se întâmplă în industria noastră. Ne dorim ca ei să simtă diferența și să se simtă bine din punct de vedere profesional și moral.

b) Pachetul social include contractul de muncă pe care salariatul îl primește în prima zi de angajare și alte benefii sociale, cum ar fi: pachetul financiar pentru nou-născuți, bonusurile de performanță, bonusurile lunare atractive, precum și multe alte activități anuale sau trimestriale, menite să consolideze spiritul de echipă.

c) Accesul la învățare activă. Industria în care operăm este una dinamică, tehnologizată, informația este vastă și tendințele se schimbă de la an la an. Suntem obligați să ținem pasul pentru a putea face față cerințelor de calitate impuse de clienții noștri, care sunt companii de pe toate continentele. Din acest motiv, investim în participarea angajaților la evenimente internaționale. Recent, colegii noștri s-au întors din Statele Unite și Italia, unde au participat la evenimente din industria noastră.

...

Echipa TRAVOD

#3. Tot mai mulți candidați la posturi vacante de muncă fac parte din generația milenară. Ce trăsături îi caracterizează și în ce măsură compania TRAVOD face față cerințelor acestei generații?

Dacă ar fi să definim portretul candidatului nostru ideal și care este structura noastră organizațională pe generații, 90% dintre angajații noștri fac parte din generația milenară, poate chiar mai mult.

Ei sunt dinamici, vor mereu sa învețe ceva nou. Generația milenară atrage atenție la aspectele interpersonale, la mediul de lucru, la oportunitățile de învățare, la tonul cu care managerul vorbește și la atitudinea pe care angajatorul o are față de ei ca persoane individuale.

Ei doresc să construiască prietenii acolo unde muncesc, să se simtă bine din punct de vedere spiritual. Ei nu vor face compromisuri care să le prejudicieze respectul de sine, nu vor munci doar pentru bani dacă sunt neîmpliniți la locul de muncă și nu vor accepta un management tiranic, care să le neglijeze probleme și dorințele. Și noi îi apreciem anume pentru asta.

În cadrul companiei TRAVOD se lucrează în baza unor principii corecte, se comunică de la egal la egal, fără trepte ierarhice și birocrație, pentru că ne interesează care sunt stările interioare ale angajaților noștri și ne asigurăm ca ei sunt bine. Vrem să construim împreună o familie mare și să dezvoltăm compania prin contribuția și angajamentul fiecăruia dintre ei.

...

#4. Ce detalii aveți în vedere la angajare?

Dorința de muncă, disciplina, energia pozitivă și spiritul proactiv, precum și dorința de învățare. Un om care nu citește nu este un candidat potrivit pentru TRAVOD și, respectiv, nu-l vom selecta. De asemenea, este obligatorie cunoașterea unei limbi străine (engleza, franceza, italiana, spaniola, germana ar fi câteva dintre ele). 

 

#5. Diploma este o cerință obligatorie pentru a fi angajat în cadrul companiei TRAVOD?

Nu. Am angajat tineri care au abandonat studiile, iar câțiva dintre ei sunt astăzi angajați de top. Aceștia sunt tinerii milenari, care nu se limitează numai la ceea ce învață la facultate, dar aleg să deprindă abilități în afara orelor de program. Ei utilizeaza alte modalități de învățare și aleg minuțios domeniile pe care vor să le exploreze. Au toată admirația noastră și încurajarea să continue să se descopere

...

#6. Cum tinerii se pot dezvolta în cadrul companiei TRAVOD? Ce acțiuni concrete întreprinde compania?

Învățarea continuă alături de mentorii lor, activități de teambuilding, traininguri interne și externe de dezvoltare a abilităților personale (soft skills), deplasări în afara țării, conferințe din domeniu, unde atât contactul cu oamenii de acolo, cât și subiectele tratate au impact major asupra competențelor lor.

Organizăm astfel de activități cât de des posibil, pentru că ne dorim ca toți angajații noștri să poată crește din punct de vedere profesional și să-și perfecționeze cunoștințele. De asemenea, în bibliotecile noastre veți găsi mereu cărți, articole și materiale noi, pe care le punem la dispoziția tinerilor. 

...

#7. Care sunt cele mai solicitate domenii/categorii de joburi de către tineri? Dar în cadrul companiei TRAVOD în ce domeniu își pot selecta tinerii jobul?

Generația milenară va alege joburile care presupun multă comunicare și implicare din partea lor. Acești tineri au nevoie de o evaluare a performantei lor la sfârșit de zi. Această tendințe își are locul și în cadrul companiei internaționale TRAVOD.

Căutăm mereu talente pentru pozițiile de Manageri de Proiect și Vânzători/Account Managers. Ambele posturi implică dinamism, proactivitate, atenție la detalii, capacități de comunicare în scris și verbal. De asemenea, avem nevoie, de specialiști în marketingdesign, programare și dezvoltare strategică, ca să numesc doar câteva domenii.

...

#8. De ce le-ați recomanda tinerilor să aplice la un job în cadrul companiei internaționale TRAVOD?

Noi ne iubim și apreciem angajații. Avem o familie mare - peste 70 de tineri ambițioși, dedicați și talentati activează în cadrul companiei noastre și mereu avem grijă de ei și de familiile lor. Nu ezităm să investim în dezvoltarea și bunăstarea lor zilnică și să le creăm un mediu în care ei să se simtă diferit, să crească spiritual, emoțional, să fie împliniți și să știe că acasă, alături de cei dragi, au posibilități egale de câștig și de dezvoltare.

 

Toate pozițiile vacante din cadrul companiei TRAVOD pot fi accesate la acest link. Mult spor!


Admin
Autor: Bujnița Denis

Job Premium