...

Căutare avansată

Cum să-ți alegi un job promițător, fiind student sau proaspăt absolvent

13-03-2019 Oportunități
...

Salariul - da, îi cunoaștem și noi valoarea, totuși, este acesta mai important decât dezvoltarea personală și profesională?

Dacă îți dorești o carieră de succes, în capul listei criteriilor de selecție a unui job trebuie să stea posibilitatea de dezvoltare în viitorul apropiat. N-ai vrea să afli, după ani buni de activitate într-un anumit domeniu, că pronosticurile acestuia nu sunt prea îmbucurătoare. Tocmai de aceea e important să fii precaut din start.

Știm că uneori ești tentat să alegi o muncă mecanică, care nu solicită mult efort intelectual, în defavoarea unui job care se ambiționează să facă un profesionist din tine. Nu uita, totuși, să gândești la rece și să pui în balanță avantajele și dezavantajele reale, nu pe cele seducătoare. Nu îți sugerăm să te lași exploatat, doar să nu te lași absorbit de promisiunile de la interviurile de angajare, care, în viitorul apropiat, te pot lăsa fără perspective, prin urmare, și fără de bani.

În schimb, ai putea insista pe câteva întrebări esențiale, care te vor ajuta în luarea unei decizii asumate și mature, de genul: „Care este poziția companiei? De cât timp este pe piață? Intenționează să crească în următorii ani? Există șanse de avansare în poziție? Cum vor fi evaluate performanțele tale?”.

Să luăm, de exemplu, meseria de payroll, cunoscută și sub numele de specialist în salarizare și confundată de multe ori cu cea de specialist HR sau contabilitate. Deși are tangențe, e diferită. În traducere din limba engleză, „payroll” înseamnă rulaj de plăți, adică salarizare, care implică cunoașterea și aplicarea legislației muncii și a normelor codului fiscal, dar și a sarcinilor din domenii  conexe, cum ar fi: inspectori în resurse umane, contabili, avocați sau administratori de baze de date.

Acum, dacă te întrebi: Are meseria de payroll specialist sorți de izbândă? Află că are, iar asta datorită tendinței din ultima decadă a departamentului de resurse umane de a externaliza serviciile de salarizare (Payroll Outsourcing). Riscul dispariției meseriei e practic nul, pe de cealaltă parte, avantajele acestuia sunt impunătoare.

Dacă ai background economic, o engleză bună și puțină ambiție, fii sigur că domeniul payroll-ului e unul bine pus pe picioare, în care te poți lansa cu încredere.

Vezi ce oportunități de angajare ai ca Specialist Salarizare (limba franceză) și Spanish Speaking Junnior Accountant

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0
Oratorica online