...

Căutare avansată

Cum să te pregătești pentru un interviu de angajare video?

18-06-2018 Interviul de angajare
...
Dacă până acum angajatorii erau adepții interviurilor tradiționale, cu vizita la sediul lor și discuții în meeting room, astăzi, pentru a economisi atât timpul lor de recrutare, cât și al candidatului, aceștia optează și pentru variantă digitală - interviurile video.

Cu toate că acest tip de interviu este destul de confortabil și economisește timp, necesită destul de multă pregătire și nu e chiar atât de ușor. Uite ce trebuie să știi:

# Fă o simulare înainte de interviu

Nu lăsa totul pentru ultimul moment! Poți să repeți de câteva ori discursul pe care ai vrea să-l spui angajatorului înainte de interviul propriu-zis. Te poți chiar filma, așa îți vei da seama dacă poziția în care stai este corectă, dacă în jurul tău nu sunt lucruri în plus sau dacă microfonul funcționează cum trebuie. Totuși, nu încerca să-ți pregătești un discurs pe care să-l înveți pe de rost, angajatorul te poate lua prin surprindere cu întrebări neașteptate.

De asemenea, ar fi bine să fii atent și la dicție, căci de multe ori aceasta este cartea noastră de vizită atunci când mergem la un interviu de angajare, fie acesta unul video, fie face to face.

# Imaginea și decorul contează

Chiar dacă este vorba de un interviu video, asta nu înseamnă că trebuie să rămâi în pijamale. Recrutorii observă acest detaliu, iar o vestimentație neglijentă îți poate scade șansele de a obține poziția pentru care candidezi. Același lucru îl recomandăm și în cazul decorului, ar fi bine să renunți la lucrurile inutile din preajmă.

# Verifică dispozitivile înainte de interviu

Ca să nu te trezești în timpul interviului că laptopul nu merge cum ar trebui și nu poți transmite recrutorului informații clare, e bine să ai un plan de rezervă. Fie să testezi dispozitivul pe care îl ai la dispoziție, fie să ai unul de rezervă. Poate fi vorba de un telefon sau un laptop. Fă la fel și cu conexiunea la internet: n-ai vrea să rămâi fără ea când poveșteși pasionat despre cât te simți de motivat. 

# Scapă de lucrurile inutile

Ca să te poți concentra mai bine în timpul interviului, încearcă să elimini toate lucrurile care ar putea să te distragă. Pune telefonul pe silent și oprește toate aplicațiile.

În timpul interviului este recomandat să ai la tine un pix și o foaie, în cazul în care vrei să notezi ceva, și un pahar de apă pentru situația în care interviul durează mai mult timp.

# Notează informațiile pe care vrei să le transmiți recrutorului

Din cauza emoțiilor se poate întâmpla să uiți informații importante pe care dorești să le știe recrutorul. Astfel, o foaie pe care să-ți notezi principalele idei de discuție ți-ar fi utilă. Iar dacă ești sigur că le-ai notat pe toate, în timpul interviului doar trebuie să te concentrezi pe fiecare în parte.

Pentru a obține jobul dorit uneori trebuie să treci prin anumite provocări. Însă nu te da bătut, căci o pregătire ar putea să schimbe situația, iar acest lucru este valabil atât pentru interviul face to face, cât și pentru cel video.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
1
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online