...

Căutare avansată

Cum să economisești bani pentru un spring break

06-03-2017 Pentru aplicanți
...
Temperatura este în creștere, și odată cu ea începem și noi să simțim nevoia de a petrece mai mult timp afară, să ne bucurăm de frumusețea primăverii. Dar trebuie să recunoștem că, cel mai adesea, este scump să te bucuri de acest anotimp așa cum vrei, de la excursii de weekend până la mesele în restaurant.

Dacă vrei să te descurci mai bine la capitolul finanțe în această primăvară, noi îți dăm câteva sfaturi care să te ajute să economisești bani:

  1. Fă-ți un buget lunar. Dacă nu supraveghezi felul în care cheltuiești banii, s-ar putea să te trezești că rămâi fără fonduri înainte de sfârșitul lunii. În fiecare lună, analizează câți bani ai în cont, ce chestiuni sunt urgente luna respectivă și plătește-ți datoriile și creditele. Apoi pune deoparte banii pentru facturi, ca să știi clar cât poți să cheltuiești și pe ce.
  2. Bazează-te pe un microbuget. După ce ai pus bani deoparte pentru cheltuielile urgente, nu e suficient să-ți faci un buget de genul – 1 000 de lei pentru alimente și 700 de lei pentru benzină. Trebuie să te ții de acest buget și să fii conștient de câți bani cheltuiești și pe ce. Dacă ții socoteala a ceea ce cumperi, ai mai multe șanse să respecți bugetul.
  3. Așteaptă reducerile de sezon. Dacă ai ceva de cumpărat, așteaptă ca magazinele să înceapă campaniile de reduceri. Majoritatea retailerilor vor reduce prețurile la colecțiile de iarnă, așa că acum e momentul să îți iei costumul de ski pe care îl vrei la cel mai bun preț.
  4. Fă sport afară. Acum este momentul să îți anulezi abonamentul la sală, mai ales dacă te duci rar, și să faci exerciții fizice afară. Poți să alergi în parcul din apropierea casei sau să joci activități de echipă cu prietenii.
  5. Începe un program de autoîmbunătățire. Dacă renunți la un viciu, ai șanse să economisești bani. De exemplu, ai putea să pui banii pe care i-ai fi dat pe țigări într-un borcan pe care sa îl deschizi la sfârșitul anului. De asemenea, mănâncă mai rar fast food sau în oraș și gătește mai des acasă – e mai ieftin și mai sănătos.
  6. Îmbunătățește felul în care te gândești la bani. S-ar putea să ai obiceiuri proaste atunci când vine vorba despre bani, cum ar fi că nu ai un buget, cheltuiești fără să ții cont de faptul că vei rămâne fără bani în perioada viitoare sau plătești facturile târziu, fără să-ți dai seama că penalizările se vor aduna și îți vor afecta bugetul. Încearcă să depistezi aceste obiceiuri și să încerci să le corectezi.
  7. Încearcă să economisești. Știi că este o idee bună să ai economii, dar e mai ușor de spus decât de făcut. Cu toate acestea, încearcă să economisești măcar sume mici de bani, care te pot ajuta în situații mai dificile.
Dacă o carieră în calitate de administrator de restaurant te entuziasmează, pe Jobs.diez.md găsești oportunități de angajare care s-ar putea să te intereseze și să te avantajeze
În această primăvară, Jobs.diez.md te îndeamnă să gândești pozitiv și să pui deoparte bani pentru un break sau o evadare în afara orașului. Și nu uita să-ți urmezi cu încredere visul, pentru că acei oameni care urmăresc un vis sau un obiectiv principal în viață sunt de departe cei mai bogați și cei mai fericiți oameni.
Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online