...

Căutare avansată

Cum poți verifica dacă ai de achitat IMPOZIT PE VENIT

27-03-2019 Ce spune Legea
...

În curând, expiră termenul de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit - ele pot fi depuse până pe 2 mai 2019. Dar avem o veste bună: obligația achitării impozitului pe venit poate fi verificată online. Acest lucru este posibil prin două modalități, scrie portalul Bizlaw.md.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, pentru a verifica ce obligații fiscale aveți, trebuie să accesați portalul MPay al Guvernului Republicii Moldova sau portalul Servicii fiscale electronice (serviciul SIA „Contul curent al contribuabilului” sau SIA „Verificarea obligațiunii fiscale”).

# Pentru verificarea plății impozitului pe venit pe portalul Servicii fiscale electronice, este necesar să parcurgeți cinci pași:

Pasul 1: accesați portalul https://servicii.fisc.md/

Pasul 2: efectuați autentificarea pe portal prin accesarea butonului „Autentificare”

Pasul 3: accesați butonul „Autentificare M-Pass”

Pasul 4: selectați modalitatea de autentificare

Pasul 5: accesați serviciul SIA „Contul curent al contribuabilului” sau SIA „Verificarea obligațiunii fiscale”.

# Dacă optați pentru verificarea plății impozitului pe venit pe portalul MPay al Guvernului Republicii Moldova, este necesar să efectuați șase pași:

Pasul 1: accesați portalul https://mpay.gov.md/

Pasul 2: accesați rubrica „Alege serviciul”

Pasul 3: accesați rubrica „Impozitul pe venit”

Pasul 4: completați la secțiunea „Declarație nr./IDNP” - IDNP-ul dvs. personal și introduceți codul de verificare din imagine, aplicați bifa pentru Termeni și Condiții.

Pasul 5: accesați butonul „Caută declarație nr./IDNP”

Pasul 6: pe ecran vor apărea datele despre nota de plată, iar Dvs. puteți alege prin a descărca nota de plată sau a achita impozitul on-line.

Amintim că, declarația cu privire la impozitul pe venit urmează a fi depusă până în data de 2 mai. Mai multe detalii despre modalitate de depunere puteți citi aici.  

Cât de utilă ți-a fost această informație?
1
0
0
Oratorica online