...

Căutare avansată

Cum ne îmbrăcăm la interviul de angajare

08-05-2019 Pentru aplicanți
...

Atunci când trebuie să mergi la un interviu de angajare, ultima grijă pe care îți dorești să o ai este cea a hainelor pe care le vei purta. Cu toate acestea, încă suntem într-o perioadă în care dress code-ul este foarte important la birou, în special în domeniile corporate, iar o ținută office atent aleasă îți poate oferi acea prestanță necesară la interviul de angajare.

Oricât de frivol ar părea, prima impresie pe care o poate produce o ținută office aleasă corect poate fi un factor decisiv pentru angajare. La prima întâlnire, persoana care te intervievează își va forma imediat și inevitabil o opinie pornind nu doar de la cum te porți, ci și de la ceea ce porți.

Lucrurile nu sunt atât de simple însă, pentru că diverse industrii au așteptări diferite cu privire la modul în care candidații și angajații ar trebui să se îmbrace. Codul de îmbrăcăminte corespunzător poate varia foarte mult în funcție de companie, industrie și locație. Dacă ai aplicat la compania visurilor tale si ai vrea să iai jobul 100 %, dar din motive financiare, nu îți poți permite o ținută corespunzătoare, serviciul financiar Forza.md, îți oferă împrumuturi de până la 5000 lei, pe care îi poți returna atunci când vei primi primul salariu.

Mai jos îți propunem câteva ținute, care credem că se vor potrivi pentru interviul de angajare:

Pentru bărbați:

  • Costumul ar trebui să-ți vină foarte bine ca mărime. Evită culorile intense și cravatele strălucitoare.
  • Cămașa trebuie să fie cu mâneci lungi, albă sau colorată, asortată cu costumul;
  • Ai grijă să nu porți un costum și cămașă din stofă care se șifonează repede.
  • Asigură-te că ai un look îngrijit, incepând de la coafură până la lungimea unghiilor.

...

Pentru femei:

  • Cămașa trebuie să fie clasică din materiale neșifonabile
  • Asortați îmbrăcămintea cu accesorii simple, dar de calitate.
  • Îmbrăcați pantaloni cu croială clasică, dreaptă, în nuanțe neutre
  • Sacouri și jachete basic, versatile, sau cardigane chic
  • Rochii office smart casual
  • Machiajul și unghiile trebuie să fie minimaliste. Se recomandă culorile nud.
......

Aveți grijă ținuta să fie potrivită  jobului la care aplicați. Pentru o ținută bine aleasă, recruiterul vă poate da niște puncte în plus. Nu luați o ținută strigătoare. Verifică ținuta de birou în avans, să nu aibă pete, să nu fie ruptă, să fie proaspătă, etc.. Și ca să nu dai greș cu ținuta, cel mai bine e să studiezi compania, oamenii care lucrează acolo, vezi pozele de la conferințe, ședințe și alte evenimente, astfel nu ai cum să nu te prezinți cu o ținută pe placul celor care te vor intervieva.

Mult succes!

 

Job Premium