...

Căutare avansată

Cum a fost la Târgul de Cariere 2019 și ce oferte au companiile de la noi, dar și din străinătate

15-04-2019 Pentru aplicanți
...

Târgul de Cariere a revenit în forță și primăvara asta la Chișinău, pe 12-13 aprilie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. La Târg au fost prezente peste 50 de companii și sute de locuri de muncă - atât locale, cât și în străinătate, fiecare în căutare de talente și oameni dornici de a-și construi o carieră. Printre companiile venite în căutare de personal s-au numărat și Michelin, BASS Systems, Kaufland, Philip Morris International, Metro, MAIB, dar și instituții de stat precum Primăria Municipiului Chișinău, Serviciul Vamal al Republicii Moldova sau Universitatea Tehnică a Moldovei

...

Un asemenea event oferă nu doar posibilitatea de a vorbi despre companie și de a prezenta oferta de joburi într-un mediu prietenos și degajat, dar și oportunitatea de a interacționa direct cu diferite instituții și firme și de a alege dintr-o multitudine de oferte pe cea mai bună.

Vezi cum a fost Ediția 2018 a Târgului de Cariere de la Chișinău

Binevenit a fost și primul concurs de gaming din cadrul evenimentului, organizat în parteneriat cu Transylvania eSports Competition și powered by Samsung, dar și a primului Hackathon dedicat HR-ilor, precum și a deja tradiționalului workshop practic de orientare în carieră. Cele mai multe joburi disponibile au fost în domeniile IT, inginerie, financiar-bancar și vânzări. Statisticile arată că acestea sunt și cele mai bine plătite domenii din Moldova, dar și cele care se bucură de cea mai mare popularitate în rândul tinerilor.

...

Redacția Jobs.diez.md a vorbit cu unii reprezentanți ai companiilor în căutare de angajați și a aflat care sunt așteptările lor:

H. Essers: „Compania Essers nu e pentru prima dată la Târgul de Cariere. Nu putem spune că numărul de oameni prezenți la eveniment diferă foarte mulți de ceilalți ani, deși sperăm că sâmbătă, pentru că e zi liberă, va fi mai multă lume. Am avut aplicări anii trecuți și am și angajat – una din colegele noastre a aplicat la noi după Târgul de Cariere din 2016 și de atunci face parte din echipă.”

...

Hospices of Hope Moldova: „Noi suntem o organizație de caritate care ajută persoanele ce suferă de boli incurabile de la noi din țară, iar astăzi suntem în căutare de voluntari bicicliști care să participe la turul nostru pe bicicletă, ce va avea loc pe 14-19 iunie; de alergători care să poată merge la Maratonul Internațional din Chișinău și în general, de voluntari dispuși să ne ajute cu ce pot ei. Noi facem un program care să fie compatibil cu celelate activități ale persoanei care vrea să se implice, indiferent că ești student sau lucrezi full-time.”

...

Le urăm companiilor participante la eveniment cât mai multe CV-uri bune, iar aplicanților mult succes la angajare. Iar dacă ești și tu în căutarea unui loc de muncă, vezi ce oferte de joburi avem pe platforma naostră!

Mai jos vezi câteva poze de la eveniment, iar întreaga galerie foto o găsești aici:

...

...

...


Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă