...

Căutare avansată

Cu sau fără cuțu la birou?

01-10-2019 Diversitate
...

Fii atent cum îți manifești supărarea la locul de muncă!

Dacă te supără cineva, tu îl faci animal, iar el se dovedește că a răsfoit nițel businessinsider.com, s-ar putea să considere că n-a făcut absolut nimic greșit, nu te-a supărat câtuși de puțin, ba dimpotrivă, este un factor de creștere a productivității și un agent al armonizării inter-colegiale. Or asta e reputația animăluțelor de companie când vine vorba de influența pe care o au într-un birou populat cu jobiști mai mult sau mai puțin supărați.

Aș face o mică paranteză să mă întreb dacă animalele nu s-ar simți jignite dacă ar ști că noi le numim „de companie”... adică... serios? Noi reducem tot acel magnific organism produs de Univers, capabil să ofere dragoste și empatie, la un statut de însoțitor. De companie... cățeluși din toate țările, uniți-vă și iertați-ne!

...

Revenim.

Patrupedele – adaugă snacknation.com – poate chiar octopedele și înotopedele mai au talentul de a servi drept punct de intersecție a intereselor umane astfel încât cei din oficiu să poată comunica mai ușor și mai eficient (cred că și aici jignim puțin animalele, căci, dacă mai devreme, erau însoțitori, acum s-au transformat în pretexte). În plus, prezența animăluțelor scade nivelul de cortizol (hormonul stresului) și ridică moralul superiorilor beneficiari bipezi. Mai mult decât atât, spune snacknatioon.com, animăluțele din oficiu pot fi o momeală... mmm... pardon... pot fi un excepțional indicator al progresismului și, deci, un factor de seducție în atragerea angajaților cu pretenții.

Toate bune și frumoase totuși, până în momentul în care animăluțul drăgălaș devine o animală agasantă.

Pericolul mizeriei, al pagubelor pe care le poate provoca (mușcături, zgârieturi, mobilier ros), al atenției sporite de care ar avea nevoie animăluțul, ceea ce ar putea transforma prezența sa într-un obstacol în calea concentrării pe lucru, ar putea și poate chiar ar fi cazul să-ți imprime un pic mai multă precauție în raport cu ideea aducerii sale la birou.

...

E de dorit – punctează businessnewsdaily.com – ca precauția să ia forma unei asigurări prealabile că animalul este bine dresat, că nimeni dintre colegi nu este alergic, că nu există antipatii în acest sens (darămite fobii), că biroul va fi curățat și aerisit regulat și că ești în stare să fii receptiv și să răspunzi empatic la îngrijorările colegilor în legătură cu prezența animăluțului a cărui compoziția poate varia de la solzi la blană, așa cum ne comunică cei de la careeraddict.com  atunci când propun un top zece al necuvântătoarelor (în afară de colegii ciufuți și morocănoși) care pot să-și găsească un locșor în birou:

  1. Pisică;
  2. Cățel;
  3. Pești;
  4. Țestoasă;
  5. Iepure;
  6. Șopârlă Gecko;
  7. Papagal (ai grijă ce cuvinte rostești pe lângă el, s-ar putea să te trădeze în cel mai jenant mod cu putință);
  8. Porcușor de Guineea (de Guineea pot presupune de ce e, dar de ce porcușor, niciodată n-am înțeles);
  9. Tarantulă (da, exact);
  10. Șarpe (nu ne-am luat lecția păcatului originar, se pare).

...

Indiferent cu cine alegi să-ți petreci orele la birou, dulce mieunat profesional să ai și lătrat numai și numai în caz de strictă necesitate.

Toate bune.

...

...

...

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online