...

Căutare avansată

Cu cât drumul la muncă durează mai puțin, cu atât angajații sunt mai fericiți

28-12-2018 Date Statistice
...

Drumul spre muncă îți poate da bătăi de cap: dacă acesta e lung și „presărat” cu ambuteiaje sau alte peripeții, el te poate demotiva dis-de-dimineață și te poate istovi, furându-ți timp prețios. 

Potrivit sondajului efectuat de jobs.diez, din 95 de respondenți, 26% petrec mai mult de o oră pe drumul spre serviciu. Durata timpului petrecut pe drum influențează direct starea de spirit a angajatului și poate duce la conflicte la locul de muncă - din cauza întârzierilor cauzate de ambuteiaje, transportul public insuficient și distanța dintre casă și job.

Pentru că nu suntem nici pe departe prima țară care se confruntă cu o asemenea problemă, multe țări cu politice de resurse umane progresiste au hotărât să includă timpul petrecut pe drum spre job ca timp de muncă. Mai exact, Curtea Europeană de Justiţie a decis în septembrie 2015 că orele petrecute de angajaţi în drumul spre locul de muncă, la începutul zilei şi respectiv dinspre locul de muncă, la sfârşitul fiecărei zile, vor fi luate în considerare drept ore de lucru

Crezi că ar fi binevenită și la noi o asemenea decizie? Scrie-ne în comentarii!

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Oratorica online