...

Căutare avansată

„Cred că angajatul este un membru important în echipă, datorită lui o afacere poate să prospere sau să dea faliment”. Interviu cu Ana Constanța Jitaru, Vice Director la „Orhei Vin SA”    

21-10-2017 Interviuri
...

 Pentru mine a munci înseamnă a realiza ceva frumos, extraordinar, demn de urmat.

Ziua mea de muncă începe cu volanta și organizarea priorităților și planurilor pe zi.

Primul meu CV a fost un pic stângaci, scurt și cu o istorie aparte. Dupã ce revenisem de la studii din Elveția, am băgat în el toate denumirile de cursuri, inclusiv cele practice , opționale, extrauniversitare, de toate. Eram sigură că voi prinde din start o ofertã convenabilă. În final, numărul de CV-uri expediate a trecut peste 100 și toate raspunsurile erau de 2 feluri – aveți prea puțină experiență pentru postul dat sau sunteți prea experimentată.

Cred că astăzi nu este neapărat să ai un CV, astăzi e important să ai experiență. Un CV oferă prea puțină informație despre tine și de cele mai multe ori, tinerii nu știu să-l structureze corect, astfel încât să iasă în evidență. Printr-un CV e cam dificil să redai anumite calități pe care le ai, pasiuni, deprinderi, talente, despre aceasta cel mai bine e să povestești când te înâlnești cu angajatorul.

După parerea mea la un interviu de angajare trebuie să încerci să cunoști cât mai bine persoana și să nu eviți discuția unor puncte cheie. Ca angajator, niciodată nu pun accent pe CV-ul celor care aplică. Pentru mine e mai important entuziasmul din ochii persoanei, decât ceea ce scrie în CV. Evident, nu evit să analizez și informația din CV, dar accord mai multă atenției interviului și răspunsurilor pe care le primesc de la el.

Cred că angajatul este un membru important în echipă, datorită lui o afacere poate să prospere sau să dea faliment. Mulți cred că tot depinde de managerul general, dar nu e corect. Amintiți-vă de situațiile când vânzătoarea unui magazin nu v-a salutat, sau chelnerul din restaurant a avut un comportament ignorant. După parerea mea fiecare angajat are o valoare foarte mare, indiferent de care este funcția lui. Într-o companie toți depindem unul de altul.

Astăzi am jobul pe care îl iubesc fiindcă am reușit să ințeleg ce îmi place să fac, și nu am avut frica să incep.

Pentru mine ora 18:00 e timpul când iau o mică pauză și continui să lucrez. J

Mă odihnesc atunci când văd rezultate bune și ies la plimbare cu prietenii.

Primele 3 cuvinte care îmi vin în minte când mă gândesc la jobul meu sunt pasiune, minimalism, mult efort.

Ieri am fost o studentă, astăzi sunt o visătoare, mâine vreau să fiu un exemplu demn de urmat

Ana Constanța Jitaru  niciodată nu o să renunțe la perfecționare continuă și visuri.


Admin
Autor: Bujnița Denis