...

Căutare avansată

Completări la Codul Muncii: Lucrătorii medicali ar putea să fie detașați la muncă fără acordul lor în scris.

18-06-2020 Ce spune Legea
...

În situațiile excepționale legate de declararea stării de urgență, de asediu și de război sau declararea stării de urgență în sănătate publică medicii vor putea fi detașați fără acordul în scris al acestora. De asemenea, lucrătorii medicali și alți angajați vor putea fi rechemați din concedii de odihnă, la fel, fără acordul în scris.

 

O hotărâre de modificare a Codului Muncii a fost adoptată astăzi de Guvern. „Necesitatea modificărilor este determinată de situația epidemiologică din Republica Moldova”, menționează executivul.

Proiectul prevede completarea art. 71 a Codului Muncii cu un aliniat nou care va permite angajatorilor instituțiilor medicale, în perioada situațiilor excepționale legate de declararea stării de urgență, de asediu și de război sau declararea stării de urgență în sănătate publică să dispună detașarea salariaților fără acordul în scris al acestora.

Proiectul mai prevede completarea art. 122 cu un aliniat nou care permite angajatorilor instituțiilor medicale în aceleași situații exepționale să dispună rechemarea salariaților din concediu anual de odihnă fără acordul lor în scris.

Proiectul urmează să fie examinat de Parlament.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0
Oratorica online