...

Căutare avansată

CoffeeLike: despre un ALT FEL de gherete de cafea și mai multe oportunități pentru barista

16-08-2018 Interviuri
...

Cafeaua e mai mult decât un trend – băutul cafelei a devenit un soi de ritual, în jurul căruia se învârte viața agitată a orașelor mari. Licoarea neagră îți dă energie dimineața, creează un soi de intimitate plăcută la întâlnirile cu prietenii, iar timpul când savurezi cafeaua e numai pentru tine, când poți să te deconectezi un pic de la agitație și grabă și să-ți bei liniștit espresso-ul, latte-ul sau frappucino-ul.

Dar nu mereu avem timp să stăm liniștiți într-un local sau să ne bem cafeaua acasă, fără să fie nevoie să ne grăbim la muncă sau la vreo întâlnire. De aceea, gheretele de cafea au devenit o necesitate a vieții urbane. Din păcate, business-ul cu gherete de cafea în Chișinău se lovește de multe stereotipuri: mulți locuitori consideră că acestea nu au ce căuta pe străzile orașului, că sunt incomode, inestetice sau insalubre.

...

Rețeaua de gherete de cafea CoffeeLike a decis să spargă aceste stereotipuri și să reinventeze ideea de a prepara și savura cafeaua pe stradă. Mai multe despre cum s-a lansat afacerea care cuprinde deja 9 gherete în tot Chișinăul și oferă beneficii reale angajaților săi ne povestește chiar marketing managerul rețelei CoffeeLike, Liliana Tatarciuc:

„Nu e mereu comod să te duci într-un local să-ți savurezi cafeaua, or asta necesită timp, pe care nu toți îl au. Astfel, în anul 2017 s-a lansat rețeaua de gherete Coffeelike, după o analiză profundă a pieței și a aspectelor ce țin de acest business. S-a ales foarte minuțios brandul de cafea care va fi utilizat – este vorba de Miscela d'Oro, care are o notă ușoară de ciocolată.

Ce ne face diferiți de concurenți, de celelalte coffeeshopuri, este că noi ne străduim să facem gherete cu un aspect exterior plăcut, care să se potrivească orașului, în nuanțe de galben și negru. Alt element important e că noi încercăm să amenajăm spațiul de lângă gherete – am instalat bănci, scaune, urne, mai ales că în Chișinău lipsa coșurilor de gunoi e o adevărată problemă.

...

Nu a fost simplu să ne lansăm, pentru că de anul trecut funcționează niște reguli mai stricte privind amplasarea gheretelor, plus concurența masivă în acest domeniu. Ne bucurăm, totuși, că cafeaua capătă tot mai multă popularitate și încercăm și noi să contribuim la aceasta.

# Gheretele noastre sunt închise, semi-mobile, deci pot fi transportate oriunde.

# Înăuntru există un sistem intern de canalizare, deci angajatul nu e nevoie să cumpere apă sau să caute unde să-și spele mâinile, pentru că gheretele sunt dotate cu robinete.

# Toate gheretele noastre au aer condiționat, pentru ca lucrătorii să nu se sufoce pe timp de vară sau să nu înghețe iarna. Cine a lucrat vreodată într-o gheretă obișnuită știe cât e de cald vara în ele.

# Fiecare barista poate să servească 2 cafele pe zi gratuit, plus orice cocktail din meniu dorește.

# Orarul de muncă este flexibil, în ture.

...

 # Salariul include remunerea în baza performanțelor fiecărui barista și noi suntem siguri că e unul competitiv și motivant pentru angajații noștri.

# Angajaților li se plătesc și prime la salariu, bonusuri la realizarea și depășirea obiectivelor propuse.

# Angajăm și persoane fără experință, îi învățăm, facem traininguri chiar cu reprezentanții brandului Miscela d'Oro.

Planificăm să extindem rețeaua de gherete în curând și suntem mereu în căutare de tineri ambițioși, pasionați de cafea și de prepararea cafelei, care să facă parte din echipa noastră.”

Ție ți-ar plăcea să devii barista? Uite ce oportunități ți-a pregătit CoffeeLike!

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Oratorica online