...

Căutare avansată

Citate și proverbe pentru începutul de job

18-03-2020 Diversitate
...

Câteodată, muza pur și simplu nu ține cu noi. Vrem să emitem vreo treabă inteligentă și pur și simplu nu iese.

Astfel se întâmplă că, uneori, surprindem atașate la poze cu decolteu sau cu tricepși încordați, vorbe de-ale clasicilor care n-au anticipat vreodată că vor fi citați în asemenea împrejurări.

Există, totuși, contexte în care vorbele de duh ar putea fi chiar utile, încurajatoare și binevenite. Unul dintre aceste contexte – sugerează Monster – ar fi începutul unui nou job.

Fie de acasă, fie de la oficiu, fie dintr-un parc sau dintr-un alt mediu în care poți presta ceva, să presupunem că ți-ai început noul job, vrei să ai un flux de motivație în plus și nu-l prea găsești.

Ei bine, Monster recomandă câteva citate celebre care ar putea să-ți dea un brânci constructiv către eficiență:

Secretul succesului în orice domeniu este redefinirea succesului în funcție de ce înseamnă el pentru tine. El nu va corespunde definiției părinților tăi, a mass-mediei sau a vecinului. Dacă nu-l adaptezi la propria persoană, succesul niciodată nu va fi satisfăcător – RuPaul, muzician, actor, compozitor.

Apropo de succes și definirea lui, recomandăm un discurs.

Indiferent ce faci în viață, fă-o bine. Omul trebuie să-și facă munca atât de bine, încât nici viii, nici morții, nici nenăscuții să n-o facă mai bine – Martin Luther King Jr, activist politic.

Talentul este mai ieftin decât sarea de bucătărie. Ceea ce face diferența între un om talentat și unul de succes, este munca asiduă – Stephen King, scriitor.

Mie pur și simplu îmi place ce fac. Știu că orice carieră este trecătoare și că vor fi perioade în care nu voi avea oportunitățile pe care le am acum, așa că profit de ele acum – Leonardo DiCaprio, actor.

Totuși, sechestrați în Patrie cum suntem momentan, propun să ne aplecăm nițel și asupra înțelepciunii autohtone, populare, și să adaptăm câte ceva la jobosferă :

Ce ție nu-ți place, altuia nu-i da să îndeplinească ;

Lauda de sine, nu miroase-a bine (asta merge și neschimbată);

Capul plecat, mărire de salariu nu vede ;

Colegul care latră, nu mușcă (probabil nici șeful);

Bine faci, promovare găsești;

Saaau... am putea să apelăm și la înțelepciunea contemporană, de ce nu?

Atunci când simți în cap epidemii de stres și gânduri negative, nu autoriza alegeri în materie de decizii împortante;

În primele două luni de job nou, rupe tot, fă impresie și colectează dividende. Cu alte cuvinte, instituie stare de urgență de 60 de zile.

Dacă simți că vrei să completezi lista și ai cu ce, simte-te liber și, nu în ultimul rând, simte-te bine.

Toate bune.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
5
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online