...

Căutare avansată

Cinci întrebări pe care să i le pui angajatorului la un interviu în pandemie

11-08-2020 Interviul de angajare
...

Vești proaste pentru cei care își văd jobul ca pe o pomană și un act de mărinimie din partea angajatorului și se sfiesc să pună întrebări sau să-și apere poziția!

În vremuri de Covid, ar fi cazul să fim chiar mai îndrăzneți, să punem încă și mai multe întrebări, or incerte timpuri trăim, fârtați.

Forbes  ne oferă un ghid de înțeles care-i treaba.

Cinci întrebări pe care să i le pui angajatorului deci, atunci când mergi să iei un job.

Sunt cinci întrebări pe care nu i le pui unui inamic ce trebuie demascat sau unui adversar din care să storci tot ce poți, într-un joc de putere, ci unui om care vrea tot ce-i mai bun pentru compania sa și care poate vedea o parte din acest bine în candidatura ta.

Tehnic vorbind deci, voi discutați un proiect reciproc avantajos.

Răspunsurile la întrebările astea pur și simplu ți-ar face mai clară imaginea a ceea ce te așteaptă la jobul nou și a celor cu care urmează să formezi o echipă:

  1. Care sunt principalele provocări pe care le întâmpină momentan compania și cum aș putea, din poziția pentru care candidez, să ajut la gestionarea lor?
  2. În condițiile în care se impune lucrul la distanță, care sunt instrumentele și strategiile de comunicare cu angajații și de susținere a lor?
  3. De când cu pandemia, ce calități ale angajaților au devenit necesare sau vitale în companie? (în prealabil, ai putea enumera o serie de valori ale companiei și exprima admirația pentru ele, dacă admirație e ceea ce simți)
  4. Dat fiind că vreau ca, odată angajat, să aduc plusvaloare companiei, mi-ați putea spune în ce mod, în contextul pandemiei și a tuturor condițiilor impuse de aceasta, noii angajați se pot integra și pot fi puși în valoare?
  5. Care sunt planurile de viitor ale companiei, într-o perioadă atât de tulbure și cu atât de multe schimbări?

E important și util pentru toată lumea ca, intrând în companie, tu să nu fii ca un beduin fără busolă într-un deșert necunoscut.

Trebuie să știi pentru ce ești acolo, cât s-ar putea să rămâi acolo, ce se cere de la tine, și cum te poți autoexploata într-un mod lucrativ și eficient, astfel încât toți să fie mulțumiți la final, scop în sensul satisfacerii căruia niște răspunsuri exacte la întrebările de mai sus ar putea fi aproape concludente.

În plus, dacă angajatorul este ezitant, vag și încearcă să schimbe subiectul atunci când tu îi pui întrebările respective, ai putea să te mai gândești dacă vrei cu adevărat să te afli acolo.

Curaj și cutezanță îți dorim. Ține la tine și află tot ce te interesează atunci când iei o decizie despre unde îți vei petrece efectiv vreo treime din zi și, implicit, din viață.

Salut.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
17
3
1

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online