...

Căutare avansată

Cele mai înfricoșătoare motive pentru care angajații şi-ar căuta alt job

21-03-2019 Diversitate
...
Un job dificil e o sperietoare pentru mulți dintre noi. Angajații se tem de șefii ostili, de colegii bîrfitori, de deadline-uri și sarcini în plus, de statul peste program.
Platforma românească eJobs a întrebat angajații care sunt lucrurile cele mai înspăimântătoare când vine vorba de locul de muncă. 42% dintre respondenți consideră că „un şef psihopat” reprezintă cel mai înfricoșător lucru la locul de muncă şi motivul pentru care şi-ar căuta rapid un job nou.

Alţi 29% ar face același pas din cauza „colegilor care înjunghie pe la spate”, iar 10% sunt speriați de lucrul până în toiul nopții. Sunt însă şi angajați temerari (7%), care spun că nimic nu i-ar putea înspăimânta atât de tare încât să fie nevoiți să își caute un alt job.

Motivele de mai sus sunt doar ipoteze, probleme cu care cei care au răspuns nu se confruntă în realitate. Iar dacă pășim, totuși, pe tărâmul realității și analizăm motivele care stresează și înfricoșează cel mai des anagajții, cel mai frecvent este volumul uriaş de muncă. Alte obstacole cu care se mai întâlnesc angajaţii români sunt „şefii clovni” (14%), „colegii vrăjitori” (13%) sau „şedinţele de circ” (12%).

Studiul a fost realizat în luna octombrie 2017, pe un eşantion de 1.299 de respondenţi, dintre care 63% sunt salariaţi fără funcţii de conducere. Ca profil general, 62% dintre participanţii la studiu sunt femei, 38% bărbaţi, iar categoria dominantă de vârstă (85%) este 26-55 de ani. 59% dintre aceştia au studii superioare.


Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Job Premium