...

Căutare avansată

Ce vor angajații de la angajatori pentru anul 2021

22-12-2020 Pentru companii
...

Anul 2020 și-a câștigat reputația de an care nu mai poate surprinde cu nimic. Orice s-ar întâmpla în cele nouă zile care au mai rămas până la final, oricât de bizar sau oricât de înspăimântător, s-ar înscrie oricum în logica lui 2020, completând doar șirul de ciudățenii, devieri sau tragisme.

Din 2021 însă, oamenii așteaptă ca lucrurile să se schimbe – să se termine grozăvia lui 2020 și să înceapă să se întâmple lucruri frumoase.

În viețile profesionale ale oamenilor, anul ăsta și-a băgat adânc și coada și dinții de șobolan – unii și-au pierdut joburile, alții au căpătat unele noi, unii și-au schimbat meseria și viziunile, alții și-au aprofundat și mai mult priceperile în cele deja deținute.

Bun sau rău, cert e că nimeni nu ar putea afirma că 2020 a fost un an obișnuit – s-au produs schimbări mari.

Cea mai mare schimbare din peisajul câmpului muncii, la nivel internațional, rămâne a fi îmbrățișarea lucrului de la distanță, cu toate implicațiile sale, ceea ce a și adus cu sine cea mai importantă lecție a anului – adaptabilitatea și flexibilitatea sunt tare importante.

Jobs.diez.md a încercat să afle ce schimbări vor oamenii pentru anul 2021, cum și-ar dori să fie angajatorii în noul an și ce le-ar îmbunătăți, în principiu, viața.

„O discuție tete-a-tete cu fiecare angajat în parte, cel puțin o dată-n lună”, a zis Nicolae că ar fi necesară, iar opinia a fost împărtășită de mai multe persoane, ceea ce subliniază nevoia oamenilor de a fi ascultați, de a micșora distanța emoțională dintre angajat și angajator, dar și de a eficientiza lucrul, or discuția ar presupune atât feedback obiectiv în legătură cu munca prestată, cât și ținerea la curent a managerului în legătură cu starea angajaților săi.

Irina spune: „vreau ca cei din departamentele hr să fie mai amabili, mai profesioniști, aibă grijă la anunțurile de angajare și, dacă tot folosesc platformele de recrutare,i actualizeze mereu joburile. În plus, tare aș aprecia dacă își vor face un email template pe care să-l recepționeze candidații după ce expediază cv-urile”. Se știe, de altfel, cât e de frustrantă absența oricărui răspuns și a oricărei reacții din partea angajatorului și cât de delicată e situația în care se află candidatul în astfel de condiții, neștiind dacă mai speră, renunță etc.

Alexandru vrea un job, și nu-i putem imputa absolut nimic. S-ar putea ca, în lumina evenimentelor din 2020, oamenii să nu mai vadă jobul ca pe ceva ce vine ușor și, în consecință, să-l prețuiască mai mult atunci când îl au.

Olga sugerează că premiile lunare i-ar motiva pe angajați să lucreze mai bine, să fie mai motivați și să aibă un mai mare randament. „Premii nu aiurea, din cer”, precizează Olga. „De exemplu, premiu pentru cei mai mulți clienți deserviți, cel mai bun contract încheiat, cele mai multe depozite închise, în funcție de natura muncii prestate”.

Magdalena își dorește o mai bună gestionare a echipei de către angajator, respectarea prevederilor contractuale, fapt care să excludă reținerea abuzivă a angajatului peste program, reținere neurmată eventual de niciun fel de remunerare suplimentară. În plus, majorarea salariilor s-ar regăsi și ea printre revendicări.

Dacă ai ceva de adăugat, sertărașul comentariilor este mereu deschis.

Schimbări frumoase îți urăm, amice, toate bune!

Cât de utilă ți-a fost această informație?
3
1
1

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online