...

Căutare avansată

Ce să NU spui șefului când ceri o mărire de salariu

10-09-2018 Diversitate
...

Să ceri o mărire de salariu poate fi dificil și, deși există numeroase articole care te învață ce e recomandat să spui, este foarte important și ce să NU spui.

Păstrează întotdeuna un ton neutru, ai grijă să nu folosești cuvinte care să pară că „scoți ochii” și uite ce fraze să NU folosești atunci când ceri o mărire de salariu, conform Cosmo:

# „AM ACELEAȘI RESPONSABILITĂȚI CA IULIA (alt angajat, de exemplu), DAR EA ARE UN SALARIU MAI MARE”

Există posibilitatea să nu știi exact tot ce face Iulia, deci șeful ți-ar putea întoarce imediat argumentul. În plus, o astfel de abordare nu te ajută niciodată.

# „AM NEVOIE DE BANI PENTRU…”

Aproape toată lumea își dorește mai mulți bani pentru ceva anume: să își cumpere un apartament sau să îl renoveze, să își schimbe mașina, să plătească facultatea copilului. Nu trebuie să îți concentrezi negocierea pe asta, ci pe valoarea ta în companie.

# „DACĂ NU PRIMESC O MĂRIRE, DEMISIONEZ”

Șantajul nu poate fi folosit decât dacă ești într-adevăr pregătit să demisionezi, altfel șeful poate renunța la tine și apoi regreți ce ai spus. În plus, în momentul în care el află că vrei un salariu mai mare, se va gândi automat că există posibilitatea să demisionezi pentru a te angaja în altă parte, deci nu e nevoie să i-o spui.

# „NU M-AM DESCURCAT AȘA BINE ÎN ULTIMA PERIOADĂ, DAR…”

Nimeni nu îți va oferi o mărire de salariu dacă nu arăți că o meriți – și de ce ai merita mai mulți bani dacă nu te descurci bine? Mai bine așteaptă o lună-două, timp în care îți dai silința.