...

Căutare avansată

Ce obligații noi are CNAM față de cetățeni?

28-12-2017 Ce spune Legea
...

În Monitorul Oficial de vineri, 22 decembrie curent, a fost publicată Legea pentru completarea legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și decretul de promulgare a legii, scrie Monitorul Fiscal.

Conform modificărilor, prestatorul de servicii medicale şi CNAM (Companiei Naționale de Asigurări în Medicină) vor avea obligaţia să publice pe pagina lor web oficială în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de acordare a asistenței medicale, următoarele informații privind:

  • numărul și data contractului încheiat cu asigurătorul,
  • spectrul și tipul serviciilor medicale contractate,
  • volumul și modul de virare a mijloacelor financiare stabilite în contractele cu instituțiile medico-sanitare pentru serviciile medicale prestate persoanelor în cadrul asigurărilor obligatorii de asistență medicală.

Completările de lege au drept scop remedierea situației existente pentru asigurarea transparenței activității CNAM, în special în privința modului cum sunt folosiți banii din fondul pentru achitarea serviciilor medicale.

Aceste informații vor fi puse la dispoziția opiniei publice și vor duce la administrarea mai eficientă a instituțiilor medico-sanitare publice și la utilizarea corespunzătoare a FAOAM (fondului asigurării obligatorii de asistență medicală), se menționează în nota documentului.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină este o organizaţie de stat autonomă de nivel naţional, care desfăşoară activităţi nonprofit în domeniul asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Obiectivele Companiei sunt, printre altele, dirijarea procesului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală și formarea fondurilor financiare destinate acoperirii cheltuielilor de tratament şi profilaxie a maladiilor şi stărilor.

Sursa: Monitorul Fiscal

Jobs.diez.md angajează Asistent manager. Vom fi bucuroși să faci parte din echipa noastră!

Ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și pentru prietenii tăi!

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online