...

Căutare avansată

Ce face traficul cu noi și noi cu el?

09-12-2019 Diversitate
...

În lume există joburi. În lume există trafic. Și în lume mai există o dulce regie a conexiunii celor două, care, de regulă, are în distribuție nervi.

În cadrul acestui magnific, zilnic spectacol neuronal, nervii pot fi întinși, epuizați, storși, suciți sau, de cenu, calmi. Pur și simplu calmi și fericiți. Asta dacă știi cum să-i faci așa.

Azi vorbim despre cum ne menținem vii și sănătoși nervii pe timp de trafic, în timp ce ne deplasăm la job. Apelăm atât la surse netografice, cât și la cultura noastră urbană. Să vedem ce iese.

Thebalancecareers sugerează câteva soluții pentru valorificarea timpului pe care-l petrecem în trafic, indiferent cât ne durează periplul:

  • Învață ceva. Orice. Pune-ți ceva să asculți, ceva informativ, sau însușește și exersează o limbă nouă. Oricum e cumult mai bine decât să stai și să bolborosești nervos.
  • Te poți relaxa, la urma urmei. Îți pui ceva distractiv de ascultat, relaxant, însă ai grijă să nu de destinzi suficient de mult încât să ratezi culoarea verde a semaforului.
  • Până și știrile ar putea constitui o opțiune mai bună decât contemplarea colegilor de trafic. Uneori e pur și simplu o opțiune bună. În general, e bine să fii informat, dacă știi, evident, să-ți alegi sursele. Deci ascultă știrile, amice.
  • O altă metodă bună de a suporta traficul este să nu te bagi în el. Logic, nu? Ia transportul public, plimbă-te nonșalant în proximitatea unui organism tentat să revendice locul pe care stai și bucură-te de viață. Sau de o carte, sau de muzică, sau de ce vrei tu, în limitele legii și decenței.
  • Nu în ultimul rând, sugerează Thebalancecareers, aiputea face rost de niște companie în mașină. Se poate lăsa atât cu însoțire socială – poți întreține vreo discuție cu cineva – și cu însoțire, de ce nu, financiară – cei care merg cu tine ar putea cotiza pentru combustibil eventual, vezi și tu.

Experiența noastră citadină ce ar mai avea de adăugat la lista asta?

Ai putea, zic eu, să-ți îmbogățești vocabularul. În trafic auzi suficient de multe expresii și vocabule noi, nemaiîntâlnite și nemaianticipate, și ai putea să înveți ceva.

Poți – o zic din proprie experiență – să mergi la lucru cu bicicleta, făcând niște sport bunișor până la lucru.

Dacă ai suficient de mult potențial zenic (de la zen), ai putea să meditezi privind mișcarea haotică a gazelor de eșapament și să te bucuri de tașismul naturii.

Găselnițele mele de trafic se încheie aici.

Tu, traficălător cu experiență, completezi cu ceva?

 

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online