...

Căutare avansată

Carantina – un prilej de a te întâlni. Profită.

16-03-2020 Diversitate
...

Interesante vremuri, nu?

Tot mai mulți oameni dau zilele astea nas în nas cu sinele – stând acasă, văduviți de instrumente și refugii sociale paliative, nu mai au unde fugi.

În consecință, se autoconstată.

Singurătate, anxietate, tristețe, inutilitate, neajutorare, insecuritate – condiții profunde, fundamentale – toate devin proeminente cu ocazia secării bălții sociale.

Dacă vă mai amintiți de serialul Heroes... într-un episod, de lună plină, parcă, toți își pierdeau superputerile și redeveneau umani, fragili, micuți, întorcându-se la natura lor adevărată.

Acum, la fel de bine, în condiții covitrege, dispar superputerile: instaputerile, selfiputerile, discoputerile, fashionputerile, travelislifeputerile și iată-i pe oameni pomeniți în propriul cuibușor, micuți, închiși, plăpânzi, speriați, cu nimic altceva la îndemână decât propria persoană în stare pură.

Pare a fi o perioadă nu tocmai rea pentru contemplație, decizii și schimbări.

Una dintre schimbările pe care ți le propune jobs.diez, în lumina acestei mini-epoci ad-hoc de introspecție, este reevaluarea priceperilor, capacităților și, la urma urmei, a visurilor.

Poate îți doreai de mult timp să-ți schimbi direcția profesională, poate aveai în plan vreun proiect de suflet, poate voiai elementar să pleci de la jobul care nu te mai mulțumea.

Uite, dacă ai decis să stai acasă, acum e momentul perfect să te recalibrezi.

Ai tot timpul la dispoziție pentru a-ți actualiza CV-ul, pentru a căuta oferte, pentru a înțelege ce-ți dorești, astfel ca, atunci când se va fi încheiat carantina, tu să ieși din casă un om schimbat, efectiv sănătos din toate punctele de vedere.

Și, că tot veni vorba, hai să vedem ce mai poți face stând în casă:

  • Să citești, să te uiți la filme și să mănânci înghețată la kilogram;
  • Să faci sport, ocazie cu care îți dai seama că nu e nevoie de chiar așa de mulți bani pentru asta;
  • Să te apuci sau, după caz, să te reapuci să gătești. Așază-te pe vreun scaun în momentul în care simți că începi să realizezi cât de mult cheltui pe mâncare în oraș.
  • Să vorbești efectiv cu ai tăi;
  • Să faci curat;
  • Să faci orice doreai să faci cu alte ocazii în care învinuiai lipsa de timp. Se prea poate, apropo, să înțelegi, cu acest minunat prilej, că nu era lipsa de timp o problemă, de fapt, ci niște piedici cu mult mai adânci de atât, interioare, așa, de felul lor.

Indiferent ce alegi să faci, jobs.diez îți urează putere de observație și luciditate. E o perioadă interesantă. Vei putea înțelege multe din ea dacă-ți vei dori asta.

Spor, sănătate și calm.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
4
4
1

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online