...

Căutare avansată

Bună ziua, credeți în jobul potrivit? Doriți să aflați Adevărul?

16-10-2019 Pentru aplicanți
...

Nu-i așa că ai, în facebook, cel puțin un prieten care, dacă nu te orientezi prea bine în timp, poate să-ți aducă mereu aminte când e zi de luni?

Prietenul ăsta de regulă înjură zilele de luni și se arată nemulțumit că ele în general există. Recomandă-i articolul ăsta. De fapt, poate chiar și tu ești din aceeași specie.

Spune-mi, luneofobule, ce nu-ți convine? Care-i problema cu ziua de luni? Nu-ți place că mergi din nou la muncă? Poate totuși e o problemă cu munca și nu cu ziua? Mmm? Ce zici de asta?

Azi vreau să-ți spun ce simt sau ce s-ar putea să simtă cei care, în diminețile de luni, ies zâmbitori din casă, își beau lichidul (fiecare cu ce-l seduce mai mult – ceai, cafea, latte, nu contează) voioși, merg la muncă și-i fac pe luneofobi să posteze meme-uri răutăcioase.

Un indicator al aflării pe calea cea dreaptă – carieristic și jobistic vorbind – și al satisfacerii sinelui intim și lăuntric este, potrivit Thejobnetwork.com , trecerea rapidă a zilei de muncă, sau, în fine, senzația că timpul trece repede, asezonată cu un fel de sete de lucru care te face să nu amâni pe cât posibil trecerea la treabă.

Dar stai, până să ajungem la munca propriu-zisă, întâi ne trezim. Și cum o facem, în cazul în care ne așteaptă o muncă potrivită pentru noi? Corect – fericiți. Thejobnetwork.com completează peisajul emoțional cu pozitivitatea, sentimentul că ești apreciat, entuziasm, disponibilitatea de a ajuta, la care se adaugă, pe termen lung, ca o cireșică neviermănoasă pe tort nealterat, încrederea în viitor.

Sună bine? Sună foarte bine. Mie personal îmi amintește de îndrăgostire tot scenariul ăsta. Mai mult de îndrăgostire decât de job, sincer să fiu, că e prea pudrată parcă optica asta, prea o dă în utopie, deși, fără îndoială, cei de mai sus sunt niște indicatori extrem de puternici pe care, dacă îi simți manifestându-se, se prea poate să fi prins lozul cel mare, felicitări.

Să mai căutăm totuși, zic, să nu riscăm să fim dezamăgiți fără motiv.

O serie de stări care se înscrie într-un registru emoțional mai familiar omului de rând este propusă de Thehhub.com  ca fiind relevantă pentru potrivirea ta cu locul de muncă.

Frica de eșec, spune sursa, poate fi un bun indicator, de vreme ce dacă nu ți-ar păsa de lucrul pe care faci și nu ai avea niciun soi de atașament față de el, poate că nu te-ar deranja prea mult insuccesul, exact ca în cazul unui refuz venit din partea unui partener foarte atrăgător – care doare mai mult – față de unul venit de la un te miri cine. În set cu frica de eșec vine presiunea pe care o simți în legătură cu rezultatul muncii, fiind și ea un semn bun.

Ai ieșit din zona de confort și ești aproape falit? Stai liniștit, dacă nu e de rău, e de bine. Banii puțini pot indica faptul că ai ales o pasiune în detrimentul câștigului financiar (lucru bun). Părăsirea zonei de confort indică renunțarea la stagnare, ceea ce nu poate fi decât un alt lucru bun. Ai grijă, totuși, la tot contextul! Nu întotdeauna a rămâne fără bani e o chestie excelentă, fie vorba-ntre noi.

Un lucru foarte interesant pe care l-am găsit pe Truity.com  este că până și ceva neplăcut sau chiar enervant cum ar fi sindromul impostorului, – ăsta trădează un foarte adânc complex de inferioritate – care presupune o permanentă senzație că nu ești suficient de bun, este un indicator al congruenței sinelui tău cu jobul pe care îl ai, iar logica e următoarea: te simți inferior acolo unde îți setezi standarde mari, standarde mari îți setezi colo unde vrei să fii cu adevărat bun, iar cu adevărat bun vrei să fii acolo unde îți place ce faci.

E dificil și dureros pe alocuri, dar e verosimil.

Găsirea unui job pe potriva calităților și propensiunilor tale e la fel de verosimilă, amice, doar că ar trebui să cauți, să încerci, să experimentezi, iar aici merită să afli că avem joburi pentru tine aici  și avem joburi pentru tine și aici.

Spor să ai!

 

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online