...

Căutare avansată

Bugetarii au liber săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare și pe 8 iunie.

15-04-2020 Ce spune Legea
...

Dragii noștri, în sfârșit puteți sta acasă.

Comisia pentru Situații Excepționale a decis ca zilele cuprinse între 21 (marți) și 24 (vineri) aprilie să fie zile nelucrătoare – informează Bizlaw –, ceea ce face ca toată săptămâna care vine („ea vine sau mergem noi spre ea?” o să fie exercițiul de filosofie pentru ziua de azi) să fie liberă, dat fiind că lunea de după Paști era și așa liberă.

Decizia privește toate unitățile și instituțiile sectorului bugetar cu excepția:

  • Instituţiilor medico-sanitare, de sănătate publică şi prestatoare de servicii auxiliare pentru instituţiile de sănătate publică, a serviciilor de salvare, urgenţă şi de asistenţă socială;
  • Autorităţilor administrative din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale;
  • Instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile (de educaţie timpurie, instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special), care vor asigura desfăşurarea procesului educaţional la distanţă.

Ziua de 27 aprilie, când urma, potrivit rânduielilor, să fie marcat (nu chiar sărbătorit) Paștele Blajinilor, a fost declarată zi lucrătoare.

Paștele Blajinilor va fi sărbătorit în zilele de 6 (sâmbătă), 7 (duminică) și 8 (luni) iunie, cea din urmă înlocuind ziua de 27 aprilie.

Decizia de mutare a Paștelui Blajinilor a trezit din hibernare umorul de pe Facebook.

Îți dai, totuși, seama, că e vorba despre o mutare procedurală – pomene, adus, târâit, ceartă lângă cruce, băut, mâncat și chiuit – și nicidecum una simbolică. Defuncții se pot învrednici de gândul și amintirea ta exact pe data de 27 aprilie, dacă asta simți și dacă nu ții morțiș să vadă și alții emfaza iubirii tale față de aproape.

Zilele de 21, 22, 23 și 24 aprilie urmează să fie răzbunate în alte zile în care ți-a fi lumea mai dragă, probabil niște zile calde de sâmbătă din vară, dar asta va decide Guvernul atunci când starea de urgență va fi fost ridicată și se va fi pierdut în analele istoriei contemporane a Republicii Moldova.

O zi splendidă.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
2
0
1

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online