...

Căutare avansată

Au fost premiați angajatorii remarcabili din anul 2017

29-12-2017 TOP Angajatori
...

Persoanele cu dizabilități sunt de multe ori invizibile pe piața muncii și considerate o "povară" pentru angajator. Dar nu ar trebui să fie așa. Incluziunea lor în toate sferele vieții, inclusiv câmpul muncii, este dovada unei societăți dezvoltate și progresiste.

Cu scopul de a distruge stigma în legătură cu inabilitatea de muncă a persoanelor cu dizabilități, Centru de asistenţă juridică pentru persoane cu dizabilităţi (CAJPD) a lansat Gala Angajatorilor Remarcabili „RemarcAbilitatea”.

Gala premiază companiile din Moldova care au angajat persoane cu dizabilități, recunoaște și promovează alte companii receptive și vrea să motiveze tinerii cu nevoi speciale să se angajeze. Evenimentul este organizat anual la Chișinău, iar cea de-a III-a ediție a avut loc pe data de 5 decembrie.

...  ...

Centrul Media pentru Tineri a realizat filmulețele de prezentare a companiilor câștigătoare, pe care vă propunem să le vedeți mai jos, împreună cu cele 3 categorii de premiere:

# Adaptarea rezonabilă a postului de muncă pentru persoanele cu dizabilități

McDonalds, Î.M. FOOD PLANET RESTAURANTS S.R.L.

"Este interesant de lucrat, cu lucru în echipă, totul se face în echipă", spune în interviu Vitalie Rusu, tânăr cu dizabilități angajat la compania McDonald's.

# Angajarea persoanelor cu dizabilități prin angajarea asistată

FRUCTUL S.R.L.

Compania "FRUCTUL" S.R.L. a angajat prima persoană cu nevoi speciale în urmă cu 5 ani, iar astăzi sunt convinși că a fost o idee bună.

Andrei nu a fost împiedicat de dizabilitatea sa să-și găsească un loc în familia companiei. "Pentru mine este important că am un loc de muncă, îmi pot asigura existența și sunt independent. (...) Colegii au o atitudine foarte bună și mă susțin", spune Andrei.

I.C.S OILTECH S.R.L.

Însăși administrația companiei "Oil Tech" a venit cu inițiativa de a identifica și angaja persoane cu nevoi speciale după o experiență pozitivă cu primii angajați recrutați prin intermediul Asociației "Motivație", iar acum numărul lor trebuie să atingă un procentaj anumit din totalul lucrătorilor.

 

# Angajarea celor mai multe persoane cu dizabilități

MoldRetail Grup, rețea Linella

Rețeaua de magazine Linella a fost premiată pentru numărul mare de locuri de muncă oferite persoanelor cu nevoi speciale, care este de aproximativ 100 în toată țara.

"După doar 3 zile de stagiere, am fost chemat pentru angajare", spune Mihai Zestre, care deține postul de vânzător-consultant.

HR  Consulting S.R.L.

Compania HR Consulting apreciază "perseverența, responsabilitatea și dorința de lucru" a angajatelor cu nevoi speciale pe le-au recrutat. "Fac parte din familia noastră. Sunt colegele noastre", a povestit Ala Roșca, HR manager-ul companiei.

Evenimentul a fost organizat de către CAJPD, sub egida Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația MOTIVAȚIE din Moldova, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilitati, Eco-Răzeni, Centrul Media pentru Tineri, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu susținerea IM Swedish Development Partner, Ministerul Federal al Muncii, Afacerilor Sociale și Protecției Consumatorului din Austria și Oficiul ONU pentru Drepturile Omului Moldova OHCHR.

Mai multe poze de la eveniment vedeți aici.

 

Distribuie acest articol și pentru prietenii tăi!


Admin
Autor: Bujnița Denis

Job Premium