...

Căutare avansată

Află care sunt cele mai frecvente minciuni pe care angajatorii le spun angajaților săi și motivele acestora

03-11-2017 Model de CV
...

Uneori, angajatorii sunt nevoiți să mintă angajații pentru că nu le pot divulga informații cu risc de compromitere a unui departament întreg, alteori mint din comoditate sau din considerente pur financiare. Iată care sunt cele mai frecvente minciuni pe care angajatorii încă le mai spun angajaților lor:

1. Nu avem buget pentru a-ți oferi această mărire salarială

În realitate, măririle salariale se oferă fără discuții în momentul în care șeful știe că angajatul său o merită din plin. În caz contrar, riscă să îl piardă. „Nu avem buget”, se traduce ca „Nu m-ai convins că meriți să găsesc bani în buget. În numeroase cazuri, bugetul ar putea să permită creșteri salariale care să se convertească în timp în creșteri ale cifrei de afaceri. Doar ca mulți angajatori cred că se poate și fără să ofere creșteri salariale.

2. Te simpatizez și știu că ești într-o situație dificilă, așa că te voi păstra, însă nu îți mai pot oferi salariul de luna aceasta. Progresul tău nu este suficient

Trebuie să găsim o soluție pentru ca salariul tău să reflecte munca ta. Dacă nu ai cifre concrete prezentate de superiorii tăi și dacă tu ești complet sigur că oferi rezultate bune, atunci se prea poate să ai de-a face cu minciuna sfruntată. Cine poate spune ce înseamnă progres satisfăcător și progres nesatisfăcător în momentul în care pe masa de discuții nu se aruncă cifre concrete? În fapt, de milă, niciun angajator nu va ține angajații. Nu există simpatie în mediul de afaceri și nici la muncă. Angajatorul vrea să scadă cheltuielile cu salarizarea și va tăia de acolo de unde se poate.

3. Noi dorim să oferim o promovare dacă progresul tău va fi unul cu adevărat satisfăcător Din nou, ne lovim de aceeași problemă, cu progresul, care foarte greu poate fi cuantificat. Ce este exceptional pentru tine, pentru angajator poate fi un progres banal. Deseori, promisiunile se dovedesc a fi minciuni. De aceea este cazul să cereți o promovare în momentul în care știți clar că o meritați. Dacă nici acum nu se concretizează, promisiunile nu mai contează. În fapt, promovările de la începutul interviului de angajare, când ți se promitea o posibilitate de promovare în primele 6 luni de la angajare, sunt minciuni clare în cazul multor angajatori.

4. Salariul tău poate crește în maxim 6 luni de la angajare

În unele cazuri, chiar așa se întâmplă. În numeroase alte cazuri, realizezi că a fost doar o frază dulce de la interviul de angajare. Dacă trec cele 6 luni, mai lași de la tine înca 2 luni de asteptare, apoi ceri acea mărire de salariu, se prea poate să se găsească motive de amânare. Ideal este să ții minte acest termen, dar să nu aștepți că acest lucru se va întâmpla chiar dacă serviciile tale vor fi ireproșabile.

5. Locul tău de muncă NU este unul sigur. Poți fi înlocuit oricând. Există sute de angajați care abia așteaptă să îți preia sarcinile

Nu există angajator care să țină pe post un om bun de nimic, ale cărui abilități sunt inutile sau aproape de inutilitate. Nu există milă și nici compasiune în lumea angajatorilor. Dacă superiorii știu că ești un angajat pagubă, te vor elimina de pe post din prima clipă în care au realizat acest lucru. Nu vor ezita și nu vor fi nevoiți să te amenințe. O vor face fără să stea pe gânduri.

6. Participarea la acest proiect este voluntară

„A apărut un proiect, iar participarea este voluntară, cine nu doreste nu trebuie să ia parte, iar decizia sa nu va avea consecințe negative asupra sa”. Simțiți cum vi se întinde o capcană? În unele cazuri chiar așa se întâmplă, nu vrei să participi, ok. În numeroase alte situații, participarea voluntară nu este chiar așa de voluntară, iar angajatorul se va asigura că va ține minte refuzul tău.

7. Vor fi unele cazuri în care trebui să lucrezi peste program, însă nu foarte des și atunci când poți, bineînțeles

În mod clar, dacă nu poți o dată, de două ori, nimeni nu se va supăra. Însă dacă ai acceptat să lucrezi peste program, poți să fii sigur că va trebui să iei acest lucru în calcul cu toată seriozitatea. Cu siguranță nu se va întâmpla foarte rar, ci în mod constant din moment ce aveți deja o înțelegere. Cel mai bine ar fi să ceri să-ți fie plătite orele peste program, ai dreptul la aceasta conform legii.

Dacă te confrunți cu astfel de minciuni, abordează problema rațional, încearcă să găsești un compromis cu angajatorul ori managerul, sau, ai putea să îi spui deschis și diplomatic că nu crezi că ar spune adevărul, dar că ai fi gata să asculți motivele reale ale faptului pe care ți-l comunică. 

Sursa: manager.ro

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
1
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online