...
ru

Căutare avansată

Admiterea 2018: când și cum să aplici la universitățile din Moldova

10-07-2018 Diversitate
...

Admiterea la unele universități din Moldova deja a început. Dacă încă n-ai văzut-o, uite la lista celor mai bune universități din Moldova, conform Ranking Web of Universities, ca să-ți faci o idee. Iar aici vezi ce acte îți trebuiesc pentru admiterea la facultate în Moldova. 

Și dacă încă nu știi unde să aplici și te simți confuz, te ajutăm noi cu lista de insituții de învățământ superior, îți spunem ce perioadă de admitere are fiecare și ce facultăți poți alege. 

Universitatea Tehnică (UTM), instituție cu profil preponderent ingineric și tech, are ușile deschide pentru absolvenți între 16 - 19 iulie.

...

Universitatea de Stat din Moldova e pe locul unu în topul de mai sus. Dacă vrei să depui actele la una din cele 13 facultăți existente, atunci fă-o între 16 – 20 iulie curent.

...

Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice din Chişinău este, cum ți-ai dat deja seama, o universitate cu profil artistic. Admiterea la diferite specialități are loc în perioade separate: Facultatea Artă Muzicală şi Facultatea Arte Plastice, Decorative şi Design - între 16 - 23 iulie, iar la Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică şi Multimedia – între 23 - 31 iulie.

...

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” este indicată dacă vrei să optezi pentru o specialitate cu profil pedagogic. Poți depune actele în perioada 9 - 19 iulie.

...

Academia de Studii Economice (ASEM) desfășoară admiterea între 16 iulie - 22 iulie. Un bonus interesant: universitatea oferă reduceri de 50% la taxa de studii pentru întreaga perioadă de studii celor care au obţinut premii la olimpiade de toate profilurile. 

...

Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM) este unica instituţie de învăţământ agronomic superior din ţară, iar perioada de admitere începe pe 20 iulie și durează până pe 25 iulie.

...

La Universitatea Liberă Internaţională (ULIM) comisia de admitere va activa până pe 28 iulie. Candidaţii sunt îndemnaţi acest formular pentru a beneficia de o reducere.

...

Anul acesta se oferă 4931 de locuri pentru licenţă şi 2881 de persoane pentru studii de masterat cu finanțare bugetară. 

Baftă!

Vatimedia banner