...

Căutare avansată

Adio, carnete de muncă! Unde vor fi reflectate datele privind experiența profesională

02-02-2017 Pentru aplicanți
...
Carnetele de muncă ar putea fi eliminate începând cu 1 ianuarie 2018. Asta în contextul în care procesul de raportare financiară și statistică pentru agenții economici va fi simplificat. Cel puțin așa reiese din proiectul de lege aprobat de către Comisia Economiei, Buget și Finanțe. Potrivit documentului, va fi creată o platformă unică de raportare online, la care vor fi conectate Inspectoratul Fiscal de Stat, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Compania Naţională de Asigurări în Medicină, în scopul excluderii dublării informaţiei prezentate de agenţii economici către instituţiile publice. De menționat este că, în prezent, agenţii economici din Republica Moldova care au persoane angajate sunt obligaţi să prezinte cinci rapoarte diferite care se referă la plăţile salariale, la impozitele aferente şi la unele aspecte privind relaţiile de muncă.
Dacă vrei să excelezi în domeniul marketingului și al vânzărilor, compania „News Media Online” îți oferă oportunități inedite de angajare
Raportul unificat FSIC16 va include toate cele 5 rapoarte și va elimina dublarea datelor raportate și volumul raportărilor cu circa 40%. Același proiect prevede eliminarea carnetelor de muncă și a schemei de încadrare în muncă la unitățile economice. Aceste date urmează a fi reflectate în raportul unificat. Proiectul de lege urmează a fi remis plenului Parlamentului pentru aprobare.
Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online