...

Căutare avansată

8 factori de bază pentru fericirea angajaților la locul de muncă

14-12-2018 Pentru companii
...

# Serviciile financiare

Orice business trebuie să aibă pachete financiare atractive pentru angajați. De asemenea, contează enorm și serviciile bancare pe care o firmă le oferă alături de bani. Servicii precum internet banking-ul, Pay Pal-ul, transferurile bancare efectuate la timp și rapid ajută la creșterea siguranței financiare a angajaților, datorită siguranței tranzacțiilor, accesibilității și controlului complet asupra veniturilor.

# Să se simtă apreciați la locul de muncă

Vezi și Lipsa de apreciere: principalul motiv pentru care angajații părăsesc locul de muncă

Feedback-ul primit din partea managerilor poate contribui enorm la starea de spirit și la nivelul de implicare al unui angajat, cu o singură condiție: să nu i se ofere cuiva o poziție privilegiată din considerente pur subiective. Atunci când există o evaluare continuă, corectă, iar rezultatele pozitive sunt răsplătite, un angajat va fi și mai motivat să progreseze.

# Relațiile bune cu colegii

Să te potrivești echipei este deosebit de important, dacă cultura companiei este construită în jurul muncii în echipă și al colaborării. Un colectiv puternic înseamnă o firmă puternică, iar orice management ar trebui să se asigure că are în spate o echipă. Individual, orice angajat care simte că face parte dintr-un grup unit va fi mai motivat și mai implicat în activitatea sa.

Vezi și Supravegherea angajaților la locul de muncă: pro sau contra? 

# Echilibrul între viața de la birou și cea personală

Unele locuri de muncă pot fi atât de solicitante, încât multe persoane nu reușesc să mai țină deoparte viață profesională de cea personală. Dacă viața profesională pune presiune pe cea personală, satisfacția angajatului va scădea considerabil, iar unii vor avea chiar tendința să își caute alte oportunități.

# Stabilitatea financiară a firmei

Un business stabil și puternic va oferi și angajaților echilibru și capacitate de concentrare mai mare. Stabilitatea îi va încuraja să-și facă planuri pe termen lung și să devină mai ambițioși pentru a deveni mai valoroși în arhitectura firmei.

Vezi și Cum creezi un echilibru între viața personală și cea personală 

# Posibilitatea de dezvoltare

Și pentru că am ajuns la arhitectura firmei, posibilitatea de dezvoltare este un factor foarte apreciat de către angajați. Traininguri, workshopuri, toate acestea pot fi unelte foarte eficiente în ajutarea angajaților să treacă la nivelul următor din punct de vedere profesional, chiar în interiorul firmei.

# Diversificarea activității

Posibilitatea de a învăța lucruri noi poate duce chiar și la o nouă direcție profesională în cazul unor angajați, iar un business nu trebuie să se teamă de acest lucru. Diversificarea activității pentru unele persoane mai ambițioase poate fi un mare avantaj. Altfel, riscul cel mare pentru o firmă ar fi să piardă unii angajați care se plictisesc făcând mereu același lucru.

Vezi și Angajatorii vor fi obligați să achite cursurile de formare profesională a angajatului

# Valorile companiei

Dincolo de banii pe care îi încasează lunar, mulți angajați caută să se regăsească în valorile unei companii. Dacă salariul înseamnă stabilitate, valorile companiei aduc un plus de motivare personală.

Ce contează pentru tine la locul tău de muncă? Scrie-ne în comentarii!