...

Căutare avansată

7 motive pentru care un angajat bun renunță la job

11-03-2019 Pentru companii
...

Motivele care stau întotdeauna la baza demisiei celor mai buni angajaţi sunt nenumărate. Un top al celor mai frecvente lucruri pe care angajații performanți le invocă atunci când renunță la job ar arăta așa: 

# Suprasolicitarea la locul de muncănimic nu îndepărteză mai mult angajații de excepţie, decât suprasolicitarea la locul de muncă. Suprasolicitarea angajaților buni este uimitoare: îi face să se simtă ca și cum ar fi pedepsiți pentru performanțele lor. Suprasolicitarea angajaților este, de asemenea contraproductivă. O nouă cercetare de la Stanford arată că productivitatea pe oră scade brusc atunci când săptămâna de lucru depăşeste 50 de ore.

Vezi și 8 factori de bază pentru fericirea angajaților la locul de muncă

# Sentimentul de stagnare: pentru un angajat interesat de dezvoltarea profesională și personală, lipsa provocărilor la locul de muncă nu este deloc o poveste bună. Chiar dacă unele zile sau perioade cu program lejer pot fi binevenite, o activitate care nu te solicită prea mult și care nu îți dezvoltă abilitățile și talentele devine plictisitoare. Într-o lume în care vorbim tot mai mult despre căutarea pasiunii și a sensului, nimeni nu vrea să se plictisească și să bată pasul pe loc.

# Relația cu șefii: viziunea managementului, stilul de leadership și nivelul de comunicare din companie sunt factori esențiali de care depind implicarea și satisfacția angajaților. Un manager bun e acel care încurajează performanța, inovația, meritocrația, schimbul de idei și o comunicare transparentă va avea o echipă după chipul și asemănarea sa și, cel mai important, loială.

Vezi și 4 moduri în care să-ți răsplătești angajații dacă ai un buget mic

# Compania nu își onorează angajamentele: a face promisiuni înseamnă ori să-ți faci angajații fericiți, împlinindu-le, ori să-i faci să plece, dezamăgindu-i. Atunci când un şef nu îşi respectă promisiunile, îşi pierde din respect și credibilitate în faţa angajaţilor - în final, are de suferit imaginea întregii companii. 

# Nevoia de autonomie: unul dintre motivele pentru care un angajat bun renunță la un loc de muncă care îi place și care este în linie cu pasiunile sale este nevoia de mai multă independență și creativitate.  

Dacă există un real spirit antreprenorial și angajatul își dorește foarte mult să își croiască un drum propriu, plecarea acestuia din companie cu greu poate fi evitată, indiferent de eforturile managementului.

Vezi și Fă-i să rămână! Cum faci o contraofertă angajaților care vor să plece

# Nu le sunt recunoscute meriteleeste unul dintre motivele clasice, binecunoscute. Este firesc - nevoia de apreciere este o nevoie umană de bază. Iar când ne referim la angajați performanți, care aduc rezultate importante în companie și care investesc timp și energie pentru a depăși target-urile, lipsa recunoașterii muncii lor, fie informal, fie prin sisteme de bonusare și alte beneficii concrete, se transformă într-o reală frustrare și un motiv cât se poate de realist de a părăsi jobul pentru orizonturi mai atractive. 

# Profit versus oameni: unul dintre motivele principale pentru care angajații productivi își pierd loialitatea față de organizația din care fac parte este sentimentul că nu sunt apreciați suficient, în raport cu profitul pe care îl vizează angajatorul. Desigur, profitabilitatea, productivitatea și nevoia de a mulțumi acționarii și alți factori de decizie din companie sunt importante, dar succesul oricărei companii este, până la urmă, dat de oamenii săi.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0
Oratorica online