...

Căutare avansată

6 întrebări pe care să ți le pui înainte de a accepta un job nou

30-01-2019 Pentru aplicanți
...

Indiferent care este motivul pentru care ești în căutarea unui nou loc de muncă, ai nevoie de timp pentru a pune în balanță toate aspectele și a evalua oferta.

Iată cele mai importante întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de a accepta un nou job, conform wallstreet.ro:

Vezi și Ce scuze inventează angajații ca să se ducă la un INTERVIU DE ANGAJARE la altă companie

# Este ceea ce îți dorești să faci și vei fi satisfăcut?

Dacă te gândești cu groază la responsabilitățile pe care le vei avea în fiecare zi, cu siguranță nu este un loc de muncă potrivit pentru tine. Gândește-te dacă e ceva ce vei putea să îndrăgești și să te simți confortabil facând sau dacă este ceva care te va stresa zi de zi.

# Ce părere ai despre viitorul tău șef și viitorii colegi?

Un rol important în bunăstarea ta la locul de muncă îl joacă relația pe care o ai cu persoanele de acolo și mediul de lucru. Vezi dacă este un loc în care te vei simți bine și în largul tău, iar de cele mai multe ori poți să îți dai seama de toate acestea în cadrul interviului.

# Acest job prezintă interes pentru viitorul tău și te va ajuta să te dezvolți?

Încearcă să nu confunzi entuziasmul cu un real interes față de job. Dacă este într-adevăr un loc în care simți că vei reuși să faci performanță, să crești, să evoluezi prin noi provocări și să înveți, atunci nu trebuie să mai stai pe gânduri și nici nu îți vei mai face griji că în câteva luni vei fi din nou în căutari.

Vezi și Cum să alegi între două oferte de muncă?

# Se potrivește stilului tău de viață?

Dacă îți va lua două ore să ajungi și două ore să te întorci, s-ar putea să nu fie tocmai bine pentru tine. De asemenea, mulți angajatori îți vor spune că programul este fix, dar dacă știi că în companie se practică statul câteva ore peste program, gândește-te dacă e ceva ce poți accepta sau nu. Alți factori care trebuie luați în calcul includ vacanțele, salariul, bonusurile sau primele anuale.

# Se potrivește cu drumul pe care îți dorești să îl parcurgi în carieră?

Noul loc de muncă ar trebui să îți permită să acționezi și să te dezvolți în direcția obiectivelor tale profesionale, să îți ofere oportunitatea de a utiliza competențele și abilitățile pe care le ai, precum și de a căpăta altele noi care să te ajute să avansezi în domeniul dorit. Gândește-te dacă jobul îți îndeplinește obiectivele pe termen scurt, lung sau deloc, iar asta te va ajuta să înțelegi mai bine dacă este potrivit pentru tine.

Vezi și Ce să răspunzi la întrebarea: unde te vezi peste 5 ani?

# Vei fi mândru că vei lucra acolo?

Gândește-te cum te vei simți să fii asociat cu jobul și compania respectivă. Atunci când ești mândru cu locul unde lucrezi și pentru cine, performanțele tale devin mult mai mari. De asemenea, dacă alegi să pleci de acolo la un moment dat, va trebui să treci experiența avută acolo și în CV.

Companiile de la noi au multe oferte pentru candidați și așteaptă CV-ul tău, iar jobs.diez are grijă să ți le aducă cât mai aproape și să-ți ofere toată informația și susținerea necesară în procesul de angajare.