...

Căutare avansată

5 moduri prin care poți rămâne activ și productiv în perioada de iarnă

31-01-2019 Diversitate
...

Să rămâi activ fizic pe timpul iernii poate fi o reală provocare. Se întunecă mai repede afară, temperaturile vin cu un grad mare de disconfort termic, nivelul de umezeală este foarte ridicat, iar toate acestea tind de cele mai multe ori să te convingă să îți amâni toate planurile.

Există însă soluții practice prin care poți rămâne activ și productiv pe perioada iernii, fără să fii obligat să ieși în frig pentru a alerga jumătate de oră prin parc:

# 1. Menține temperatura de 22-23°C în birou, optimă pentru concentrare. Nu fi tentat să mărești temperatura doar pentru că afară e frig și nu depăși pragul de 30°C, la care randamentul angajaților începe să scadă cu 10%. 

Vezi și Rețelele de socializare, dușmanul productivității la muncă

# 2. Faptul că se întunecă devreme nu înseamnă că e timpul să-ți închei ciclul de activitate. Doar pentru că este întuneric, nu înseamnă că trebuie să ne încheiem ziua la 16:00. Stabilește-ți un program la începutul zilei și un to-do list cu ore de începere și terminare a sarcinilor și respectă-l întocmai.  

# 3. Prioritizează-ți sarcinile. Un plan scris pe hârtie face cât toate gândurile ce aleargă răzlețe prin mintea ta. Vezi care e primul pas și pregătește-l. De aici încolo vei fi ocupat să îl atingi. 

# 4. Nimeni nu a anulat băuturile calde, mai ales ceaiul verde, numai bun pentru reenergizare. Încearcă să incluzi o oră de sport, exerciții la birou și pauze în timpul zilei pentru a maximiza cantitatea de lumină naturală pe care o primești. 

Vezi și Cele mai frecvente motive de ștres la locul de muncă din 2018

# 5. Poți lucra în perioade de timp de câte 45 de minute, după care să iei pauze. Ocupă-te de sarcinile importante sau dificile de la prima oră. Dimineața este partea cea mai productivă a zilei pe timp de iarnă pentru majoritatea dintre noi, așa că este mai bine s-o folosești pentru rezolva cele mai importante sarcini.

Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de folos!