Căutare avansată

4 trucuri pentru a nu pierde timpul dacă ești freelancer

06-03-2019 Diversitate
...

Înainte de a deveni freelancer, eşti convins că va curge numai lapte şi miere, că te vei organiza mai ceva ca un career coach şi că vei avea o grămadă de timp liber pentru tine. Ȋn principiu, aşa ar trebui să fie, dar la nivel practic, lucrurile stau altfel.

Mai exact, nu mai beneficiem de programul de serviciu care ne ajută imens la a ne organiza, un task nu atât de facil atunci când eşti „de capul tău” şi poţi pierde o zi ȋntreagă pe Facebook ȋn loc să lucrezi. 

Pentru a fi productiv şi a avea cu adevărat timp liber pentru tine, urmează sfaturile Cosmo:

# Fă-ți zilnic o listă cu ce ai de făcut

Nu ȋncărca prea mult lista cu ce ai de făcut, pentru ca ţi se va tăia tot cheful de a te apuca să bifezi task-urile. De asemenea, fă o listă realistă, nu una pe care nici un computer nu ar putea s-o bifeze cap-coadă. În așa fel, eviți frustrarea de a nu fi realizat toate sarcinile pe care ți le-ai pus cu o săptămână înainte.

Vezi și Avantaje și dezavantaje reale în munca de freelancer (de acasă)

# Ține-te de program și improvizează cât mai puțin

Pentru a avea mai multe ore libere, trezeşte-te de dimineaţă, pentru a realiza o parte din sarcini până la ora prânzului. De asemenea, ai putea face sport de dimineaţă pentru a te motiva şi a fi mai focusat şi mai energic.

Apoi, organizează-ţi task-urile pe ore, pentru a putea să-ţi evaluezi şi îmbunătăţeşti productivitatea.

# Reorganizează-ți casa

… şi creează-ţi un colţ pentru muncă. Cum nu mai trebuie să mergi la birou unde beneficiai „by default” de o atmosferă de lucru, trebuie să ţi-o creezi singur. Încearcă să stai departe de detaliile sau persoanele care ţi-ar putea distrage atenţia.

Vezi și Cum să te deconectezi cu succes de la job când lucrezi de acasă

# Nu lucra în pijama

Pijamaua este pentru duminicile leneşe petrecute în pat, pentru serile relaxante sau pentru zilele în care nu ai chef de nimic, dar nu pentru zilele ȋn care vrei şi trebuie să fii productiv. Deci pune-ţi pe tine măcar un pantalon de trening şi un tricou pentru a avea un outfit comod, dar pro-muncă, nu somn.

Important e să-ți placă un astfel de regim și să „funcționezi” echilibrat!

Job Premium