...

Căutare avansată

4 moduri în care să-ți răsplătești angajații dacă ai un buget mic

23-01-2019 Pentru companii
...

Nu este un secret pentru niciun antreprenor, manager sau patron de firmă că banii reprezintă, de regulă, principala motivație pentru orice angajat. Însă nu mereu soluția unei măriri este disponibilă: există însă și situații în care bugetul de salarii este limitat, astfel că angajatorii trebuie să regândească beneficiile, scrie Revista Cariere.

E important să menționăm că o cercetare a companiei Glassdoor arată că peste 20% dintre angajați consideră că un job care le oferă un pachet variat de beneficii care include snacksuri și băuturi gratuite, un dress code casual, workshopuri, este mai valoros decat un loc de muncă în care ar câștiga mai mulți bani, dar unde nu s-ar bucura de aceste avantaje.

Vezi și VOX cu Amdaris: ce beneficii contează cel mai mult pentru un angajat?

Iată ce le poți oferi angajaților ca să-i ții mulțumiți, dar să nu faci o gaură în buget:

# Pachetele extinse de beneficii

Chiar dacă saalriul e motivația de bază pentru angajați, banii nu reprezintă singura formă monetară prin care aceștia pot fi încurajați. Un abonament la sală redus sau chiar acoperit de locul de muncă, un abonament și un telefon de firmă, cupoane pentru benzină: toate acestea pot reprezenta un bonus substanțial. Și pentru că una dintre cele mai mari cheltuieli lunare făcute de către un angajat este mâncarea, tichetele de masă sunt extrem de binevenite. 

# O direcție clară în carieră

Posibilitatea de avansare în funcție și în carieră poate fi un factor motivațional foarte important pentru un angajat. Acest subiect de discuție poate chiar compensa în anumite situații diferențele de opinie în privința salariului lunar. Atunci când un angajat actual sau potențial știe că are în fața oportunitatea de a avansa pentru un post pe care și l-a dorit mult timp, va fi mai motivat și mai concentrat asupra activității sale. În mod firesc, odată cu avansarea, va ajunge și la un salariu pe măsură.

Vezi și Companii din Moldova care oferă beneficii mai atractive decât doar „salariu motivant”

# Pregătirea angajaților

Multe cursuri de specializare, training-uri și workshop-uri costă destul de mult, dacă un angajat chiar ar încerca să se înscrie la ele. Oferite printr-un pachet de beneficii de la locul de muncă, firma poate obține un discount substanțial, în funcție de numărul de participanți. Iar angajații, la rândul lor, câștigă experiență și cunoaștere, lucruri care se vor întoarce în cele din urmă în firmă.

# Bonusuri de performanță

O altă cale prin care un angajat poate fi motivat și mulțumit în același timp este o recompensă pe măsură. Bonusurile de performanță pot asigura atât implicarea continuă a angajaților, cât și un echilibru salarial, bugetul fiind astfel protejat la un nivel suportabil de către firmă. Pentru ca acest sistem de bonusuri să funcționeze corect, este obligatoriu să stabilești cu fiecare angajat un set de obiective și modul în care îndeplinirea acestora va fi calculat. În acest fel, va ști care sunt criteriile și principiile în urma cărora poate fi răsplătit pentru munca depusă.

Vezi și 6 strategii de motivare și păstrare a celor mai buni angajați

Beneficiile de acest fel sunt un factor excelent prin care companiile își pot menține angajații motivați, productivi și fericiți și este una dintre cele mai bune metode pentru a loializa salariații. 

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0
Oratorica online