Concedii mai mici pentru îngrijirea copilului! De ce vrea statul să micșoreze concediul de maternitate

Concediul pentru îngrijirea copilului ar putea fi micșorat cu doi ani. În acest sens, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a propus un proiect de Lege privind modificarea și completarea Codului Muncii.

Astfel, concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului cu vârsta de la 3 ani va fi acordat până la 4 ani, dar nu până la 6 ani cum stipulează legea în prezent. Asta în contextul în care ministerul își dorește reducerea „treptată” a duratei concediilor pentru îngrijirea copilului.

Potrivit autorilor, principalele dezavantaje ale concediilor excesiv de lungi pentru îngrijirea copilului sunt:

  • reducerea participării femeilor cu copii mici pe piața muncii;
  • pierderea de către salariați a abilităților profesionale;
  • reducerea șanselor de a avansa în carieră/salarial;
  • discriminarea indirectă a femeilor la angajare și ulterior la promovare;
  • efecte negative asupra mărimii pensiei.

În afară de concediul de maternitate şi concediul parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, femeilor, precum şi altor persoane menţionate în Codul muncii, li se acordă, în baza unei cereri scrise, un concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, cu menţinerea locului de muncă (a funcţiei). În lipsa locului de muncă anterior (funcţiei anterioare), persoanelor menţionate li se acordă un alt loc de muncă echivalent (funcţie echivalentă).

Ești îndrăgostit de tehnologiile de ultimă generație? Darwin îți oferă oportunități interesante de angajare. Vezi pozițiile vacante disponibile

Codul muncii mai prevede că, în baza unei cereri scrise, în timpul aflării în concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului, femeia sau persoanele menţionate pot să lucreze în condiţiile timpului de muncă parţial sau la domiciliu.

Perioada concediului suplimentar neplătit se include în vechimea în muncă, inclusiv în vechimea în muncă specială, dacă contractul individual de muncă nu a fost suspendat din iniţiativa salariatului în caz de concediu pentru îngrijirea copilului.

De știut este că perioada concediului suplimentar neplătit nu se include în vechimea în muncă ce dă dreptul la următorul concediu de odihnă anual plătit, precum şi în stagiul de cotizare potrivit legii.

Autorii inițiativei consideră că modificările vizate vor asigura concilierea vieții de familie cu activitatea profesională și vor avea un efect benefic atât pentru salariați, cât și pentru angajatori.

Puteți expedia comentarii şi propuneri asupra proiectului respectiv, până la data de 14 mai 2017, la adresa: Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova, str. Vasile Alecsandri 1, mun. Chişinău, MD-2009, Republica Moldova; prin fax – la nr. (22) 26-93-71 sau la adresa de e-mail: [email protected].

#diez © 2016 Toate drepturile rezervate

Noi în rețelele sociale

NEWSLETTER

Abonează-te pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi joburi